Winterpaleis Het Loo in Apeldoorn en Sonsbeekpark in Arnhem

Winterpaleis Het Loo in Apeldoorn en Sonsbeekpark in Arnhem

Winterpaleis Het Loo

Op vrijdagmiddag hebben we een kort bezoek gebracht aan het winterpaleis Het Loo.
Het was een zonnige dag met een heerlijke temperatuur van 7 graden Celsius. De navigatie wees ons wat verder, maar we besloten de borden van Paleis het Loo aan te houden en we kwamen terecht op een ruime parkeerplaats. Dit bleek uiteindelijk dus een goede keuze te zijn.

Bij het bestellen van de kaartjes werden we al gewaarschuwd dat de paleistuin en het paleis niet open waren, maar we besloten toch naar binnen te gaan. Een entreekaartje koste voor een volwassene €8.50.

Op het stallenplein zagen we de ijsbaan en de zweefmolen al staan! Er werd al druk geschaatst en er heerste een gezellige sfeer. We besloten eerst een lekkere bak koffie met gebak te nemen.

Daarna gingen we richting stallen & koetshuizen. Het was mooi om de koninklijke rijtuigen, auto’s en sleden van dichtbij te zien. We hebben ook nog de Aanspanplaats met de gedekte tafelpresentatie bewonderd.

Al met al hadden we het toch snel gezien en we besloten om naar Park Sonsbeek in Arnhem te rijden. We zullen zeker nog een keer terug gaan om  het paleispark te bewonderen. Het paleis is gesloten tot medio 2021 en dat lijkt ons zeker ook de moeite om naar toe te gaan.

Informatie

Voor openingstijden, tarieven en overige informatie kijk op de website:
https://www.paleishetloo.nl/bezoek/tarieven-openingstijden/
Adres: Koninklijk Park 16, Apeldoorn
Google maps: Parkeren Paleis Het Loo
E-mailinfo@paleishetloo.nl
Website: https://www.paleishetloo.nl/

Park Sonsbeek in Arnhem

Park Sonsbeek in Arnhem is het bekendste park in deze stad. Het ontleent zijn naam aan de gelijknamige beek die oorspronkelijk Sint-Jansbeek heette. Het is 67 ha groot en grenst in het noorden aan de parken Zijpendaal en Gulden Bodem. Deze drie parken sluiten nauw bij elkaar aan en zijn samen zo’n 200 ha groot. In het oosten grenst Sonsbeek aan de wijken Sonsbeekkwartier en St. Marten, in het zuiden bijna aan het centrum en in het westen aan de Burgemeesterswijk. Het gebied is een beschermd stadsgezicht.
(Bron Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Park_Sonsbeek)
Website van Vrienden van Sonsbeek: https://sonsbeek.nl

We hadden de auto geparkeerd op de Sonsbeekweg en met de Parkmobile app konden we makkelijk parkeren. Door parkeerzone 26041 te gebruiken, konden we met een gerust hart gaan lopen. Voor ruim 1 uur en 10 minuten waren we €3.75 kwijt. Voor overdag en in de stad valt dit bedrag reuze mee.

Een maand geleden hadden we al een wandelroute opgezocht voor Sonsbeek, mochten we daar nog een keer naar toe gaan. We hebben deze route voor een klein gedeelte gelopen.
https://www.routeyou.com/nl-nl/route/view/260043/wandelroute/park-sonsbeek-arnhem

Gezien de afstand (8 km) en omdat we rond 15:00 bij Park Sonsbeek waren, besloten we om niet de hele route te lopen. Uiteindelijk hebben we 5 km gelopen in 1 uur en 15 minuten. Het was heerlijk weer om te lopen in een mooie, rustige omgeving. We hebben enorm genoten.

Een aanrader qua wandelroutes is deze site: https://www.molenplaatssonsbeek.nl/wandelroutes.
Rondom Arnhem is het heerlijk wandelen. Er zijn tal van wandelroutes uitgezet. Maak hier je keuze uit één van de wandelingen die door Sonsbeek komen. Er zijn ook routebeschrijvingen van wandelingen te koop bij Molenplaats Sonsbeek.

Al met al was het een zeer geslaagde winterse en zonnige middag!

Plaats een reactie

2 × 5 =