Wandelen op de Posbank

Posbank

Op vrijdagmiddag 17 juli 2020 hebben we een wandeling van ongeveer een uur gemaakt op de Posbank, een natuurgebied in de Veluwe (Rheden). Het was qua temperatuur een best fijne dag om een wandeling te maken, aangezien het tussen de 20-25 graden was. Tussendoor miezerde het soms een beetje, wat niet prettig was. We mochten echter niet klagen met het relatief mooie weer.

Parkeerplaats

Vanaf ons huis was het ongeveer 20 minuten rijden naar de Posbank. We vertrokken omstreeks 10:30, waarna we rond 11:00 na het vinden van een parkeerplek aan onze wandeltocht konden beginnen. Het viel ons meteen op dat het best druk was, er waren namelijk veel auto’s. Ook wielrenners (solo en op een tandem) kwamen we veel tegen. Op de Posbank is het mogelijk om meerdere routes te lopen, we hebben gedeeltelijk de paarse route gevolgd.

Dieren

We hoopten van tevoren enkele dieren tegen te komen, maar afgezien van enkele insecten viel dat enigszins tegen. Er waren wel veel konijnenholen te zien, maar helaas zijn we geen konijnen tegen gekomen. Langs de paarse route bestond de mogelijkheid om een vos tegen te komen.

Route

De route zelf kende veel stijgingen en dalingen, wat soms best pittig was. De stijgingen waren soms best hoog, waardoor het soms lastig was om helemaal bovenaan te komen. De afdalingen waren een stuk makkelijker, alhoewel het noodzakelijk was om op te passen voor te veel snelheid. Rond 12:00 hebben we een pauze genomen en toen hebben we meteen wat gegeten en gedronken.

Natuurgebied

Daarna hebben we nog zo’n half uur gelopen naar ons auto, aangezien we enigszins vermoeid waren. Het is lang geleden dat we voor het laatst naar de Posbank zijn geweest, dus het was mooi om weer terug te zijn. We hebben het natuurgebied nu enigszins kunnen ontdekken en we zijn zeker van plan om terug te gaan. Er zijn nog veel leuke routes en paden te belopen!

Wandelroute via Runkeeper bijgehouden

Plaats een reactie

17 − veertien =