Wandelen in Wildpark Anholter Schweiz

Wildpark Anholter Schweiz

Op zaterdag 8 augustus 2020 vertrokken we vanuit Arnhem omstreeks 8:15 richting Wildpark Anholter Schweiz. Na een autorit van ongeveer 40 minuten kwamen we aan in het wildpark in Duitsland. In dit weekend was het behoorlijk warm, met temperaturen rond de 30-35 graden. Door de warme temperaturen besloten we om vroeg richting Duitsland te gaan, zodat we de warmte enigszins voor konden zijn.

Bij aankomst in het park hebben we een groepsfoto gemaakt via een camera bij de ingang. Voor €7 kregen we drie ansichtkaarten met onze foto en foto’s van het park. Bovendien kochten we een plattegrond, waardoor we wisten waar we liepen. In het wildpark was de temperatuur door de vele bomen aangenaam. Op plekken waar weinig bomen waren, werd het door de zon wel behoorlijk warm. We hadden genoeg drinken meegenomen, aangezien in het park onderweg nauwelijks eet/drinkgelegenheden zijn. Ook waren er weinig prullenbakken, waarschijnlijk om te voorkomen dat dieren het afval zouden verspreiden.

We hebben veel leuke dieren gezien, waaronder wasberen, ezels, geiten, een hert en een wolf. Doordat we vroeg in het park waren en door de hitte, hebben we geen lynxen/vossen kunnen zien. Het gedeelte met de ezels en geiten was leuk, aangezien de dieren heel tam zijn. Het is mogelijk om voedsel uit een apparaat te kopen, waarbij de dieren zich om je heen verzamelen. Ook liepen de ezels ons lange tijd achterna en waren enkele ezels zwanger.

Al met al vonden we de wandeling aangenaam, doordat het grotendeels koel was en het park leuke dieren bezit. We hebben de route van de plattegrond vrijwel geheel gelopen, op enkele plekken na. Binnen 2-3 uur hadden we een groot deel van het park gezien. De route is zo’n 6 kilometer, waarbij het fijn is om rustig aan te doen. Het is dus mogelijk om een mooie ochtendwandeling te maken in het wildpark.

Plaats een reactie

twaalf − vier =