Vitesse – Tottenham Hotspur

Een grote ploeg dat naar Arnhem komt

Vitesse – Tottenham Hotspur

Voor de wedstrijd

De wedstrijd tegen Tottenham Hotspur begon op donderdagavond 21 oktober om 18.45. Van tevoren was duidelijk dat het stadion uitverkocht was, met ruim 21.000 bezoekers, wat aanleiding was voor een hele goede sfeer tijdens de wedstrijd. Het was ook bekend dat Tottenham haar sterspelers thuis liet, zoals Harry Kane, Heung-min Son en Lucas Moura. Het reserve/B-elftal van Tottenham heeft echter veel kwaliteit, dus de Engelse ploeg was nog steeds favoriet.

De thuiswedstrijd tegen Spurs is best cruciaal, aangezien Vitesse wel moest winnen om nog enige kans op overwintering te houden. Een gelijkspel leek al niet genoeg, waardoor duidelijk was wat er moest gebeuren. Met spelers als Bergwijn, Alli en Sanchez stonden er genoeg spelers aan de aftrap voor de Engelsen die over kwaliteit beschikten.

Aangezien we verwacht hadden dat het druk zou worden, vertrokken we rond 17.30 richting stadion. We waren gelukkig op tijd aanwezig om nog wat te drinken en het mooie spandoek te aanschouwen. Ook lagen er vlaggetjes op de stoelen, waarmee de supporters voor extra sfeer konden zorgen.

De wedstrijd zelf

Vanaf het begin zat de sfeer er goed in, wat met kwam door de fanatieke supporters op de Zuid-Tribune. In de eerste helft waren de ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd: Spurs raakte een keer de lat, terwijl Vitesse een paar kansen creëerde. De kansen waren nog niet groot genoeg om een doelpunt te maken, alhoewel Vitesse iets beter in de wedstrijd leek te zitten.

In de tweede helft begon Vitesse steeds beter te spelen en de kansen werden steeds beter. Tottenham kreeg enkele gele kaarten en de scheidsrechter leek een beetje in het voordeel van Vitesse te fluiten. Uiteindelijk scoorde Wittek (alweer) met een fantastisch schot de 1-0. Net als in eerdere wedstrijden was de linkervleugelspeler heel belangrijk met een doelpunt. De voorsprong kon behouden worden, waardoor Vitesse met 6 punten nu tweede staat. Rennes staat eerste met 7 punten en Tottenham staat derde met 4 punten. Overwintering is dus zeker nog niet uitgesloten. Als een goed resultaat word geboekt tegen Rennes of Spurs en de thuiswedstrijd tegen Mura wordt gewonnen, dan is van alles mogelijk.

Na afloop van de wedstrijd

De spelers van Vitesse maakten na afloop een rondje langs het veld om te juichen met supporters. Een verdiende en fantastische overwinning, waardoor we na afloop met blijdschap in de kou naar huis gingen. Onze hoop op overwintering is nog steeds niet vervlogen.

Tips

Tickets zijn op de volgende site te bestellen: https://www.vitesse.nl/nl/tickets/nuindeverkoop Parkeren kan bij het stadion zelf door het bestellen van een parkeerticket of door in de omgeving van winkelcentrum Kronenburg te parkeren. Als je de auto bij Kronenburg parkeert is de loopafstand naar het stadion ongeveer 10 minuten. Met het OV is het stadion ook goed bereikbaar door vanaf Arnhem Centraal lijn 7 richting Rijkerswoerd of lijn 331 richting Nijmegen te nemen. In het stadion zelf kan je eten/drinken bestellen via een Gelredome wallet: https://gelredome.nl/nl/wallet 

Plaats een reactie

14 + 16 =