Vitesse – Stade Rennes

Zin in de eerste thuiswedstrijd van de groepsfase

Vitesse – Stade Rennes

Voor de wedstrijd

Op donderdagavond 30 september 2021 vertrokken we rond 19:30 met de auto richting het stadion. Nadat onze auto tijdens de vorige Europese thuiswedstrijd tegen Anderlecht (zie link) stil kwam te staan, wilden we ruim de tijd nemen om op tijd in het Gelredome te zijn. Bovendien was de verwachting dat het best druk zou zijn, aangezien veel passe-partouts zijn verkocht.

Voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 speelt Vitesse weer in een Europese groepswedstrijd. De tegenstanders destijds waren Lazio Roma, OGN Nice en Zulte Waregem. Ook dit seizoen is de loting best zwaar, met vandaag als tegenstander Stade Rennes. In de afgelopen transferperiode verkocht de Franse club nog Camavinga aan Real Madrid voor ruim €30 miljoen, dus Rennes was duidelijk de favoriet.

Toen we onze auto geparkeerd hadden, vertrokken we lopend naar het stadion. Qua kou viel het gelukkig nog wel mee. Aangekomen bij het stadion, dronken we wat warms. Vervolgens gingen we met een koud drankje naar onze zitplekken om rustig aan van de muziek en de warming-up te genieten.

De wedstrijd zelf

De afgelopen weken was Vitesse niet in goede vorm, wat enigszins zorgen baarde. Gedurende de eerste helft creëerde de club uit Arnhem echter goede kansen. In de 30e minuut scoorde Wittek, net als tegen Anderlecht, een fantastisch doelpunt. De supporters gingen helemaal uit hun dak en de sfeer werd meteen nog beter. Supporters op de zuidtribune begonnen te joelen naar supporters op de andere tribunes.

In de tweede helft kwam de kwaliteit van Stade Rennes boven drijven. De Franse club kreeg de overhand en voetballend werden ze beter dan in de eerste helft. Door balverlies van Bazoer rond de 53e minuut, veroverde Rennes de bal en Schubert haalde een speler van Rennes onderuit: penalty. Van tevoren leek een overtreding op Bazoer te zijn gemaakt, maar de VAR en de scheidsrechter floten daar niet voor. Ook was de keeper voor de zoveelste keer dit seizoen slecht bezig door een penalty weg te geven. Guirassy scoorde uit de penalty en de stand stond weer gelijk: 1-1. Een kwartier daarna maakte Sulemana de tweede goal voor de Fransen, nadat Dasa niet bij de bal kon.

Na afloop van de wedstrijd               

De uitslag veranderde niet meer, ook niet nadat Badé van Rennes nog een rode kaart kreeg. Een teleurstellende en onnodige nederlaag na enkele persoonlijke fouten. Verliezen van Rennes is geen schande, maar had niet gehoeven achteraf bezien. In de kou liepen we vervolgens teleurgesteld weer terug naar de auto. De komende twee wedstrijden is tegen Tottenham Hotspurs, waardoor het er moeilijk uit ziet qua stand.

Tips

Tickets zijn op de volgende site te bestellen: https://www.vitesse.nl/nl/tickets/nuindeverkoop Parkeren kan bij het stadion zelf door het bestellen van een parkeerticket of door in de omgeving van winkelcentrum Kronenburg te parkeren. Als je de auto bij Kronenburg parkeert is de loopafstand naar het stadion ongeveer 10 minuten. Met het OV is het stadion ook goed bereikbaar door vanaf Arnhem Centraal lijn 7 richting Rijkerswoerd of lijn 331 richting Nijmegen te nemen. In het stadion zelf kan je eten/drinken bestellen via een Gelredome wallet: https://gelredome.nl/nl/wallet 

Plaats een reactie

6 + een =