Vitesse – SC Heerenveen, 16 februari 2020

Voetbalwedstrijd VitesseSC Heerenveen

Een attractieve wedstrijd met veel goals

Voor de wedstrijd

Op zondagochtend vertrokken we rond 11:15 richting het Gelredome voor de wedstrijd tussen Vitesse en SC Heerenveen. Het leek begin dit weekend nog spannend te worden of de wedstrijd door ging in verband met de storm, maar gelukkig is de wedstrijd gewoon door gegaan. Het dak van het stadion zat gelukkig ook dicht, waardoor we sowieso niet nat zouden worden. Toen we rond 11:40 bij het stadion aankwamen, waren we helaas een beetje natgeregend. In het stadion zelf hebben we eerst een broodje gegeten en koffie gedronken, waarna we naar onze plekken toe liepen. Voordat de wedstrijd begon werd er op een mooie manier afscheid genomen van Matt Miazga, die inmiddels bij Reading in Engeland speelt.

Wedstrijd

De wedstrijd begon goed voor Vitesse. Na ongeveer 10 minuten spelen scoorde Linssen zijn eerste doelpunt. Zo’n 5 minuten later scoorde Matavz de 2-0 voor Vitesse, waardoor het een doelpuntrijke wedstrijd leek te worden. Na bijna een half uur spelen scoorde Heerenveen via Kongolo de aansluitingstreffer. Even later scoorde Ejuke een doelpunt, waardoor de ruststand 2-2 werd. Ongeveer 10 minuten na rust kwam Vitesse gelukkig weer op voorsprong door een doelpunt van opnieuw Linssen. Weer 10 minuten daarna scoorde Tannane uit een strafschop. De penalty werd door de VAR toegekend, wat voor enige verbazing zorgde. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en de eindstand is dus 4-2. Qua statistieken ging de wedstrijd gelijk op, maar qua spel heeft Vitesse terecht gewonnen.

Na de wedstrijd

Volgende week zondag (op 23 februari om 14:30) speelt Vitesse tegen PSV. Door deze overwinning op Heerenveen heeft Vitesse hopelijk wat meer vertrouwen gekregen. Een overwinning op PSV zou voor de stand op de ranglijst gunstig voor Vitesse zijn. Met een tevreden gevoel gingen we dus naar huis, ook al waaide het buiten het stadion best hard. Hopelijk heeft Vitesse de lijn opwaarts te pakken.

Tips

Tickets zijn op de volgende site te bestellen: https://www.vitesse.nl/nl/tickets/nuindeverkoop Parkeren kan bij het stadion zelf door het bestellen van een parkeerticket of door in de omgeving van winkelcentrum Kronenburg te parkeren. Als je de auto bij Kronenburg parkeert is de loopafstand naar het stadion ongeveer 10 minuten. Met het OV is het stadion ook goed bereikbaar door vanaf Arnhem Centraal lijn 7 richting Rijkerswoerd of lijn 331 richting Nijmegen te nemen. In het stadion zelf kan je eten/drinken bestellen via een Gelredome wallet: https://gelredome.nl/nl/wallet 

Plaats een reactie

18 − vijftien =