Vitesse – PSV, 23 februari 2020

Voetbalwedstrijd VitessePSV

Een onterechte en onnodige nederlaag

Voor de wedstrijd

Op zondagmiddag 23 februari vertrokken we rond 13:30 richting het Gelredome, om de belangrijke wedstrijd tegen PSV te zien. Voor vrijwel de gehele ochtend en middag werd regen voorspeld, waardoor we met lichte tegenzin naar het stadion liepen. Eenmaal binnen was de temperatuur aangenaam, doordat het dak gelukkig dicht was. Na het drinken van koffie gingen we naar onze zitplekken, waar we op een mooie wedstrijd hoopten. Voordat de wedstrijd begon werd er onder meer vuurwerk afgestoken, wat meteen voor sfeer zorgde.

Wedstrijd

De eerste helft ging gelijk op, waarbij Vitesse en PSV beide in fases de overmacht hadden. Het was wachten tot de tweede helft voordat er werd gescoord. Na 50 minuten spelen pakte Buitink de bal af van een speler van PSV, waarna hij Matavz bediende. De score was hiermee geopend: 1-0. Na een uur spelen scoorde PSV echter uit een penalty, dat enigszins discutabel was. Bij zowel het doelpunt van Vitesse als bij de strafschop controleerde de VAR of het terecht was, wat voor frustratie bij het publiek zorgde.

Tweede helft

Zo’n vijf minuten na de benutte penalty van Lammers scoorde Gakpo de 1-2. Hierdoor raakte Vitesse zijn voorsprong binnen een kwartier kwijt. In de eindfase kwam de bal tegen de hand van een PSV-speler, waarna eigenlijk een penalty moest volgen. Na afloop gaf de scheidsrechter aan dat de penalty eigenlijk gegeven moest worden, maar dat hijzelf de situatie gemist had. De VAR speelde dus wederom een kwalijke rol. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord, waardoor PSV met de overwinning naar huis ging.

Na de wedstrijd

Na afloop gingen we teleurgesteld naar huis, omdat de wedstrijd onnodig verloren was. De nederlaag zorgt ervoor dat het seizoen al min of meer voorbij is. In de beker verloor Vitesse onlangs met 0-3 van Ajax, terwijl in de eredivisie play-offs voor Europees voetbal het hoogst haalbare lijkt. Hopelijk is Vitesse in staat om zich alsnog te kwalificeren voor Europees voetbal, maar op dit moment lijkt dat moeilijk te worden.

Tips

Tickets zijn op de volgende site te bestellen: https://www.vitesse.nl/nl/tickets/nuindeverkoop Parkeren kan bij het stadion zelf door het bestellen van een parkeerticket of door in de omgeving van winkelcentrum Kronenburg te parkeren. Als je de auto bij Kronenburg parkeert is de loopafstand naar het stadion ongeveer 10 minuten. Met het OV is het stadion ook goed bereikbaar door vanaf Arnhem Centraal lijn 7 richting Rijkerswoerd of lijn 331 richting Nijmegen te nemen. In het stadion zelf kan je eten/drinken bestellen via een Gelredome wallet: https://gelredome.nl/nl/wallet 

Plaats een reactie

3 × 1 =