Vitesse – ODIN ’59, 17 december 2019

Voetbalwedstrijd VitesseODIN ’59

Een eenvoudige overwinning in de KNVB-beker

Op dinsdagavond vertrokken we rond 18:45 richting het Gelredome om de bekerwedstrijd tussen en de amateurploeg uit Heemskerk. Qua temperatuur was het aan de warme kant voor de tijd van het jaar. Het dak was ook dicht, waardoor er ook in het stadion een aangename temperatuur was. Tot onze verbazing waren er rondom het stadion best veel agenten en stewards aanwezig. Bovendien waren er vier bussen met supporters en tientallen auto’s van ODIN naar het Gelredome gekomen.

Stadion

Toen we in het stadion aankwamen, kochten we koffie en liepen we naar onze zitplekken. Het viel ons meteen op dat er weinig toeschouwers aanwezig waren. Wellicht lag dat aan de niet al te aansprekende tegenstander en aan het tijdstip. Hierdoor was de sfeer gedurende de wedstrijd niet echt aanwezig.

Wedstrijd

In de eerste helft duurde het zo’n 25 minuten tot Vitesse op voorsprong kwam, na een doelpunt van Buitink. Vervolgens scoorden ook Darfalou, Vroegh en Hájek in de eerste helft. In de tweede helft gebeurde er nauwelijks iets, behalve het debuut van Aktas. De laatste wedstrijden krijgen een aantal jeugdspelers al wat speeltijd, waar we tevreden mee zijn. Vroegh speelt goed de laatste wedstrijden (mede door schorsingen en blessures), Lelieveld speelt vrijwel elke wedstrijd en ook Buitink krijgt regelmatig speelminuten.

Al met al waren we blij met de eerste overwinning in lange tijd, nadat onlangs vijf wedstrijden verloren ging en tegen Feyenoord gelijk werd gespeeld. Daarnaast is het fijn dat Vitesse weer een ronde verder is. Ook voor de uitsupporters was het een bijzondere avond, omdat ODIN ’59 op 17 december precies 60 jaar bestaat.

Info

Tickets zijn op de volgende site te bestellen: https://www.vitesse.nl/nl/tickets/nuindeverkoop Parkeren kan bij het stadion zelf door het bestellen van een parkeerticket of door in de omgeving van winkelcentrum Kronenburg te parkeren. Als je de auto bij Kronenburg parkeert is de loopafstand naar het stadion ongeveer 10 minuten. Met het OV is het stadion ook goed bereikbaar door vanaf Arnhem Centraal lijn 7 richting Rijkerswoerd of lijn 331 richting Nijmegen te nemen. In het stadion zelf kan je eten/drinken bestellen via een Gelredome wallet: https://gelredome.nl/nl/wallet

Plaats een reactie

drie × vijf =