Vitesse – Fortuna Sittard (Airborne-wedstrijd)

Voetbalwedstrijd VitesseFortuna Sittard

Eindstand 4-2.

De Airborne-wedstrijd wordt voor het twaalfde jaar op rij gespeeld in Arnhem Het duel is een initiatief van Supportersvereniging Vitesse. De wedstrijd staat in het teken van de herdenking van de Slag om Arnhem. De activiteiten vormen een eerbetoon aan de ruim 1700 Britse en Poolse militairen die daarbij het leven lieten en begraven liggen op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek. In totaal kostte de Slag 4600 mensenlevens.

Wedstrijdervaring Vitesse – Fortuna Sittard, 21 september 2019
Een enerverende wedstrijd vol emoties

Op zaterdagavond rond 19:45 vertrokken we richting het Gelredome om de Airbornewedstrijd tussen Vitesse en Fortuna Sittard te bezoeken. Bij aankomst hoorden we al doedelzakspelers op hun instrument spelen. Nadat we ons tickets hadden gescand, bestelden we drinken en zochten ons zitplek op. Het stadion was behoorlijk goed gevuld; er waren ongeveer 20.000 toeschouwers aanwezig.

Voordat de wedstrijd om 20:45 begon, werd een mooi spandoek getoond dat door de Vitesse-supporters is gemaakt ter ere van de veteranen (75 jaar geleden sinds operatie Market Garden). Daarop volgde een minuut stilte wegens het overlijden van Fernando Ricksen. Kort na de aftrap werd de gehele tweede minuut geklapt door toeschouwers en spelers en werd de naam van Fernando Ricksen gescandeerd. De supporters van Fortuna hebben ook een mooi spandoek van de overleden oud-speler gemaakt.

De eerste helft verliep voor Vitesse frustrerend: er werden weinig goede kansen gecreëerd en in de 25e minuut scoorde Fortuna Sittard. Na het fluitsignaal voor de rust volgde een fluitconcert van de Vitesse-supporters. In de rust speelden de doedelzakspelers enkele melodieën, een traditie tijdens de Airbornewedstrijden. In de tweede helft scoorde Vitesse na ongeveer een kwartier spelen, waarna Fortuna Sittard korte tijd nodig had om weer op voorsprong te komen. In de laatste 10 minuten kwam Vitesse op voorsprong door 2 kopdoelpunten van Linssen. In blessuretijd scoorde Bero het beslissende doelpunt en de zege was binnen voor Vitesse.

Al met al een mooie wedstrijd met verschillende emoties: ontroering door de mooie spandoeken, de minuut stilte, het geklap voor Fernando Ricksen en de muziek van doedelzakspelers; frustraties door het matige spel van Vitesse en opluchting/blijdschap toen Vitesse in de eindfase de overwinning behaalde. 

De Airbornewedstrijd is voor elke voetbalfan mooi om meegemaakt te hebben. Deze wedstrijd vindt elk jaar in het einde van september plaats. Tickets zijn op de volgende site te bestellen: https://www.vitesse.nl/nl/tickets/nuindeverkoop Parkeren kan bij het stadion zelf door het bestellen van een parkeerticket of door in de omgeving van winkelcentrum Kronenburg te parkeren. Als je de auto bij Kronenburg parkeert is de loopafstand naar het stadion ongeveer 10 minuten. Met het OV is het stadion ook goed bereikbaar door vanaf Arnhem Centraal lijn 7 richting Rijkerswoerd of lijn 331 richting Nijmegen te nemen. In het stadion zelf kan je eten/drinken bestellen via een Gelredome wallet: https://gelredome.nl/nl/wallet


Bron: Vitesse website: Samen eren wij de veteranen.

Vitesse vs Fortuna Sittard | Airborne wedstrijd
De wedstrijd vs Fortuna Sittard staat (zaterdag 21 september, aftrap 20.45 uur) in het teken van de traditionele Airborne. Een speciaal wedstrijdshirt, doedelzakspelers, abseilers, aanwezige veteranen en diverse sfeeracties. Kortom, ben erbij in GelreDome om de veteranen te eren voor hun bewezen diensten.

Airborne-traditie
Al sinds 2007 eert Vitesse, op initiatief van de Supportersvereniging Vitesse, de Airborne-veteranen rondom de jaarlijkse “Airborne-wedstrijd”. Deze wedstrijd staat in het kader van de herdenking van de Slag om Arnhem vindt ieder jaar plaats in september. De activiteiten zijn een eerbetoon aan de ruim 1700 Britse en Poolse militairen die in de Slag om Arnhem het leven lieten en begraven liggen op de Airborne Begraafplaats te Oosterbeek. 

Speciaal actietarief
In samenwerking met hoofdsponsors Burgers’ Zoo en Nederlands Openlucht Museum bieden wij jou een speciaal actietarief aan voor het Airborne-duel met Fortuna Sittard op zaterdag 21 september. Vanaf €7,50 (kinderen t/m 16 jaar €3,75) kun jij al bij deze bijzondere wedstrijd aanwezig zijn. De kaartprijzen zijn voor alle tribunes gelijk. Het actietarief is een verwijzing naar het getal 75. Zoveel jaar is het alweer geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond.

Plaats een reactie

zeventien + 16 =