Vitesse – Feyenoord, zondag 8 december 2019

Voetbalwedstrijd VitesseFeyenoord

Een nieuwe start en een wisselvallige wedstrijd

Op zondagochtend rond 11.00 vertrokken we richting het Gelredome om de wedstrijd van 12.15 tegen Feyenoord te zien. Van tevoren verwachtten we dat het druk zou zijn, waardoor we vroeg richting het stadion gingen. Rondom het stadion waren veel agenten aanwezig, iets wat vaker gebeurt als topclubs de tegenstander zijn.

Nadat we in het stadion aangekomen waren, hebben we een broodje gegeten en koffie gedronken. Het dak van het stadion was dicht, waardoor het op de tribunes niet zo koud was. Vlak voor de wedstrijd vloog de zeearend Hertog langs de tribunes en werd er vuurwerk afgestoken. Daardoor bleef er een rookwalm in het stadion hangen.

Wedstrijd

De opstelling van Vitesse was iets veranderd door het ontslag van Slutsky. In de eerste helft speelde Vitesse een redelijk goede wedstrijd. Na ongeveer 10 minuten spelen kreeg Vitesse een penalty na raadpleging van de VAR. Matavz miste echter, waarna de scheidsrechter de penalty opnieuw wilde laten nemen omdat de keeper te vroeg van de lijn zou zijn gekomen. Na opnieuw een ingreep door de VAR ging die beslissing niet door, waardoor er geen herkansing voor Matavz kwam. In de tweede helft werd Feyenoord beter, wat bijna resulteerde in een doelpunt. De scheidsrechter keurde het doelpunt echter af wegens buitenspel. De eindstand bleef dus 0-0.

Na een maand geen wedstrijd van Vitesse meer gezien te hebben en na het ontslag van Slutsky hadden we weer zin in de wedstrijd. Het resultaat was prima, al was een overwinning mogelijk geweest. De sfeer was over het algemeen best goed.

Tips

Tickets zijn op de volgende site te bestellen: https://www.vitesse.nl/nl/tickets/nuindeverkoop Parkeren kan bij het stadion zelf door het bestellen van een parkeerticket of door in de omgeving van winkelcentrum Kronenburg te parkeren. Als je de auto bij Kronenburg parkeert is de loopafstand naar het stadion ongeveer 10 minuten. Met het OV is het stadion ook goed bereikbaar door vanaf Arnhem Centraal lijn 7 richting Rijkerswoerd of lijn 331 richting Nijmegen te nemen. In het stadion zelf kan je eten/drinken bestellen via een Gelredome wallet: https://gelredome.nl/nl/wallet

Plaats een reactie

20 + negen =