Vitesse – FC Twente, 7 maart 2020

Voetbalwedstrijd Vitesse FC Twente

Een belangrijke overwinning na een matige wedstrijd

Voor de wedstrijd

Op zaterdagavond 7 maart vertrokken we rond 18:45 richting het Gelredome. Het was best koud en het dak was open, waardoor het vooraf, tijdens en na de wedstrijd niet erg aangenaam was qua temperatuur. We hoopten dat Vitesse met een grote uitslag zou winnen, maar gezien de resultaten van afgelopen weken hadden we er weinig vertrouwen in. Bij de opkomst van de spelers werd er siervuurwerk afgestoken en vloog de arend Hertog door het stadion. Bovendien staken de Twente-fans vuurwerk aan, wat door het spandoek dat er bovenop lag niet goed was te zien.

De wedstrijd

De wedstrijd ging lange tijd gelijk op qua kansen en balbezit. De scheidsrechter floot wederom geen goede wedstrijd en er waren van beide ploegen best veel overtredingen. In totaal kregen beide ploegen drie gele kaarten. Dit kwam de wedstrijd niet ten goede, en Vitesse moest in de eerste helft twee keer wisselen vanwege een blessure (van Bazoer en Vroegh). In de tweede helft staken ook de Vitesse-supporters vuurwerk aan, wat een van de weinige hoogtepunten was in de tweede helft. In de 70e minuut scoorde Grot na een mooie solo langs twee Twente-verdedigers het eerste en enige doelpunt: 1-0. Voorafgaande die solo maakte Matavz een overtreding, maar de scheidsrechter en de VAR beoordeelden de situatie verkeerd. Hierdoor werd Vitesse (eindelijk) een keer gematst door de arbitrage.

Na de wedstrijd

We waren na afloop tevreden over het resultaat, maar het spel was wederom beroerd. Gedurende het seizoen heeft Vitesse nauwelijks vermaakt en hierdoor twijfelen we of we nog een seizoenskaart nemen volgend seizoen. De afgelopen jaren (2017-2018, 2018-2019 en 2019-2020) hebben we veel matige wedstrijden gezien onder de trainers Fraser, Slutsky en Sturing. Het voetbal onder trainers als Rutten en Bosz was een aantal seizoenen geleden mooi, maar helaas is dat seizoenen dat wij een seizoenskaart hebben nauwelijks meer vertoond.

Tips

Tickets zijn op de volgende site te bestellen: https://www.vitesse.nl/nl/tickets/nuindeverkoop Parkeren kan bij het stadion zelf door het bestellen van een parkeerticket of door in de omgeving van winkelcentrum Kronenburg te parkeren. Als je de auto bij Kronenburg parkeert is de loopafstand naar het stadion ongeveer 10 minuten. Met het OV is het stadion ook goed bereikbaar door vanaf Arnhem Centraal lijn 7 richting Rijkerswoerd of lijn 331 richting Nijmegen te nemen. In het stadion zelf kan je eten/drinken bestellen via een Gelredome wallet: https://gelredome.nl/nl/wallet 

Plaats een reactie

4 × 1 =