Vitesse – FC Groningen, vrijdag 8 november 2019

Voetbalwedstrijd VitesseFC Groningen

Wederom een teleurstellende wedstrijd

Op vrijdagavond vertrokken we rond 19:00 richting het Gelredome om de wedstrijd tegen Groningen te zien. In vergelijking met voorgaande wedstrijden was het een stuk kouder, waardoor we met handschoenen en sjaal naar het stadion liepen. Van tevoren hoopten we dat Vitesse weer een overwinning kon behalen, aangezien de twee voorgaande wedstrijden verloren gingen.

Stadion

Nadat we wat te drinken hadden besteld, liepen we naar onze zitplekken. We waren opgelucht toen we zagen dat het dak dicht was, zodat de temperatuur in het stadion aangenaam was. In het stadion leek het iets rustiger dan vorige week, wat wellicht te maken heeft met de mindere resultaten en het tijdstip.

Wedstrijd

De eerste helft verliep voor Vitesse weer teleurstellend: na een kwartier spelen scoorde Asoro zijn eerste doelpunt voor Groningen. Na een half uur spelen scoorde Asoro zijn tweede doelpunt, waarmee er tijdens de rust een 0-2 voorsprong op het scorebord stond voor Groningen. Vlak na rust scoorde Linssen de aansluitingstreffer, maar verder kwam Vitesse niet: 1-2 was de einduitslag. Statistisch gezien leek Vitesse een goede wedstrijd te hebben: Vitesse had 31 schoten en 59% balbezit. Toch was het publiek niet tevreden over het vertoonde spel, gezien het fluitconcert na het fluitsignaal voor de rust.

Al met al waren we dus weer teleurgesteld in het resultaat en het spel van Vitesse. Het gemor onder het publiek wordt steeds groter en het is voor ons en Vitesse te hopen dat na de interlandbreak weer positieve resultaten volgen. Wellicht heeft de komst van middenvelder Keisuke Honda een positieve invloed op het elftal.

Tips

Tickets zijn op de volgende site te bestellen: https://www.vitesse.nl/nl/tickets/nuindeverkoop Parkeren kan bij het stadion zelf door het bestellen van een parkeerticket of door in de omgeving van winkelcentrum Kronenburg te parkeren. Als je de auto bij Kronenburg parkeert is de loopafstand naar het stadion ongeveer 10 minuten. Met het OV is het stadion ook goed bereikbaar door vanaf Arnhem Centraal lijn 7 richting Rijkerswoerd of lijn 331 richting Nijmegen te nemen. In het stadion zelf kan je eten/drinken bestellen via een Gelredome wallet: https://gelredome.nl/nl/wallet

Plaats een reactie

achttien + negen =