Vitesse – FC Emmen, 26 januari 2020

Voetbalwedstrijd VitesseFC Emmen

Een matig begin van de tweede seizoenshelft

Voor de wedstrijd

Op zondagochtend vertrokken we omstreeks 11:00 uur richting het Gelredome om de wedstrijd tussen Vitesse en Emmen te zien. Rond 11:30 waren we in het stadion, waardoor we ruim de tijd hadden om een broodje te eten. De wedstrijd begon namelijk pas om 12:15. Nadat we gegeten hadden, namen we koffie mee naar onze zitplekken en het viel ons meteen op dat het nog best rustig was. Vlak voordat de wedstrijd begon, was het echter een stuk drukker dan gemiddeld. Wellicht had het ermee te maken dat het de eerste thuiswedstrijd na de winterstop met Sturing als trainer was.

Wedstrijd

Voordat de wedstrijd begon was er een minuut stilte voor de slachtoffers van de Arnhemse flatbrand rond oudjaarsavond. De eerste helft speelde Vitesse goed en de score werd daardoor in de 19e minuut geopend door Linssen. Vitesse had veel mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen, maar dat gebeurde niet. In de tweede helft ging Emmen fel van start en na bijna een uur spelen scoorde de Leeuw de 1-1. Emmen verdiende daarna nog een doelpunt, maar uiteindelijk veranderde de uitslag niet. Op basis van de eerste helft had Vitesse kunnen winnen, maar dat geldt ook voor Emmen dat in de tweede helft de overhand had. Het was ook jammer dat Sturing geen wissels doorvoerde durende de gehele wedstrijd, waardoor er niks aan het spel veranderde.

Na de wedstrijd

Al met al verlieten we enigszins teleurgesteld het stadion. Vitesse kwam sterk uit de winterstop met overwinningen op Fortuna Sittard (Eredivisie) en Heracles Almelo (KNVB-beker). De gelijkspel is gelet op de stand niet genoeg. Bij een overwinning had Vitesse 5e kunnen staan met slechts 1 punt achterstand op nummer 3 Feyenoord.

Tips

Tickets zijn op de volgende site te bestellen: https://www.vitesse.nl/nl/tickets/nuindeverkoop Parkeren kan bij het stadion zelf door het bestellen van een parkeerticket of door in de omgeving van winkelcentrum Kronenburg te parkeren. Als je de auto bij Kronenburg parkeert is de loopafstand naar het stadion ongeveer 10 minuten. Met het OV is het stadion ook goed bereikbaar door vanaf Arnhem Centraal lijn 7 richting Rijkerswoerd of lijn 331 richting Nijmegen te nemen. In het stadion zelf kan je eten/drinken bestellen via een Gelredome wallet: https://gelredome.nl/nl/wallet 

Plaats een reactie

15 + zeven =