Vitesse – Anderlecht 26 augustus 2021

Vitesse – Anderlecht

Eindelijk weer een live wedstrijd bezocht

Voor de wedstrijd

Op donderdagavond 26 augustus rond 17:50 vertrokken we met de auto richting het Gelredome, om de terugwedstrijd Vitesse – Anderlecht te bezoeken. In deze belangrijke wedstrijd moest bepaald worden welke club naar de groepsfase van de UEFA Conference League mocht. De eerste wedstrijd in Brussel was vorige week donderdagavond in een 3-3 gelijkspel geëindigd. Dit resultaat zorgde voor hoop op een goede afloop in Arnhem. De uitdoelpuntregel telt sinds dit seizoen niet meer mee, waardoor Vitesse hoe dan ook moest winnen.

Stilstand auto door lege accu

Toen we naar het stadion wilden rijden, kwam ons auto echter onverwacht tot stilstand: achteraf bleek dat de accu leeg was gelopen. Met hulp van familieleden konden we gelukkig alsnog op tijd aankomen bij het Gelredome. Bij aankomst zagen we dat er bij de ingang een best grote rij stond, aangezien iedereen zijn QR-code met de vaccinatiebewijs moest laten zien. Sommigen werden boos op de stewards, wat nogal onredelijk leek. Ook al is niet iedereen het eens met de maatregelen, de stewards zijn ingeschakeld om de regels na te leven. Het heeft dan ook geen zin om hen erop te wijzen of de regels wellicht onjuist zijn. Een van ons was de ID-kaart vergeten, maar gelukkig hadden we genoeg ander identificatiebewijs waarmee we naar binnen mochten.

De wedstrijd

Nadat we koffie en warme chocomel hebben gehaald, gingen we naar onze (oude) zitplekken toe. Met het eerste seizoenskaart dat we hadden, zaten we onderaan op de Oost-Tribune. De steward herkende ons nog, wat een leuk weerzien was. Toen de opkomst van de spelers was, zat de sfeer er meteen goed in. We waren blij na lange tijd weer in het Gelredome aanwezig te kunnen zijn.

Eerste helft en groepsfase Conference League

In de eerste helft maakte Wittek met een mooie uithaal de 1-0 voor Vitesse, waarna iedereen in gejuich uitbarstte. Nadat Wittek in de tweede helft met een mooie trap ook voor de 2-0 zorgde, werd de sfeer nog veel beter. In de 80e minuut kwam Anderlecht terug via een tegendoelpunt van Rafealov, waardoor de spanning weer enigszins terugkeerde. Vitesse speelde de wedstrijd echter goed uit, waardoor de groepsfase van de Conference League is gehaald.

Na afloop van de wedstrijd

De loting op vrijdagmiddag 27 augustus wees uit dat de tegenstanders in de groepsfase Tottenham Hotspur, FC Stade Rennais en NS Mura zijn. Dit is een best moeilijke loting, waarbij de 2e plaats het hoogst haalbare lijkt. Tegen Mura en Rennais liggen er kansen, maar normaal gesproken is Tottenham beter dan Vitesse. Hopelijk worden we verrast en haalt Vitesse de volgende ronde.

Tips

Tickets zijn op de volgende site te bestellen: https://www.vitesse.nl/nl/tickets/nuindeverkoop Parkeren kan bij het stadion zelf door het bestellen van een parkeerticket of door in de omgeving van winkelcentrum Kronenburg te parkeren. Als je de auto bij Kronenburg parkeert is de loopafstand naar het stadion ongeveer 10 minuten. Met het OV is het stadion ook goed bereikbaar door vanaf Arnhem Centraal lijn 7 richting Rijkerswoerd of lijn 331 richting Nijmegen te nemen. In het stadion zelf kan je eten/drinken bestellen via een Gelredome wallet: https://gelredome.nl/nl/wallet 

Vitesse – Anderlecht 26 augustus 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 4 =

Schuiven naar boven