Verslag weekend Simpelveld

Simpelveld

In het weekend van 2 juli 2021 zijn we een weekendje weg geweest naar het in Limburg gelegen Simpelveld. De reis duurt in totaal bijna twee uur vanuit Arnhem; onderweg hebben we een tussenstop gemaakt om koffie te halen bij een wegrestaurant. De temperatuur lag het gehele weekend rond de 25 graden, wat behoorlijk aangenaam is. Doordat het soms benauwd was en regende, was het weer niet helemaal perfect. Toch hadden we weinig reden tot klagen.

Vrijdagmiddag kwamen we rond 14:30 aan in Simpelveld, waar we een huisje gehuurd hadden. Qua indeling van de kamers viel het ons een beetje tegen, aangezien één van de slaapkamers op een soort zolder zat. De trap naar boven was stijl, waardoor de eerste avond al een smakkerd is gemaakt. Afgezien van wat blauwe plekken en een pijnlijke arm, viel de schade gelukkig relatief gezien mee. Nadat we bij een drogist zalf hebben gehaald, vertrokken we naar Maastricht om een verjaardag te vieren.

De reis vanuit Simpelveld duurde ongeveer een half uur en we parkeerden bij een winkelcentrum. Nadat we naar buiten liepen, zagen we een terrasje waar we van lekkere broodjes en drank genoten hebben. Na afloop van de maaltijd zijn we nog naar een kerk gelopen, waar een dienst bezig was. Helaas konden we daardoor niet naar binnen lopen om binnen alles te aanschouwen. Al met al een eerste geslaagde middag/avond in Limburg.

Eijsden en Maastricht

Op zaterdag zijn we naar Eijsden gegaan om op visite te gaan bij kennissen. Na lekkere vlaai, een rondje lopen om kennis te maken met een aantal hoogtepunten in Eijsden en een lekkere lunch met soep en broodjes, vertrokken we weer naar Maastricht. Daar gingen we weer op een terrasje zitten aan het Vrijthof, waar het heel druk was. Na enige tijd zoeken, vonden we eindelijk een plek om wat te drinken. Toen we weer naar het huisje gingen in Simpelveld, hebben we nog een helft van België-Italië op het EK gekeken. Daarna waren we zo moe, dat we zijn gaan slapen.

Valkenburg

Op zondagochtend hebben we een klein rondje op het park in Simpelveld gelopen. Vervolgens zijn we rond 11:00 richting Valkenburg gegaan om te gaan lunchen en wat rond te lopen. Valkenburg beviel ons goed, aangezien het er gemoedelijk was en er mooie gebouwen waren. Na een lekkere lunch zijn we wat gebouwen binnen gelopen, waaronder een kerk. Daar hebben we een aantal kaarsen afgestoken en mooie foto’s gemaakt. Toen het ging regenen, besloten we weer terug naar Simpelveld te gaan. Op de planning stond namelijk nog familiebezoek, wat erg gezellig was. Zondagavond kwamen we enigszins vermoeid weer aan in Simpelveld.

Maandagochtend vertrokken we weer richting Arnhem, een reis van wederom zo’n twee uur. We zijn aan een stuk doorgereden, omdat we graag weer thuis wilden zijn. Achteraf bezien een leuke, maar ook vermoeiende reis.

Plaats een reactie

twaalf − zeven =