Vakantieverslag Eberndorf, Oostenrijk – 2012

Eberndorf

Hilpoltstein en Eberndorf

Op vrijdag 27 juli 2012 vertrokken we vanuit Arnhem richting Hilpoltstein, een dorpje in Duitsland, ter overnachting op ongeveer de helft van de route naar Eberndorf. Het was in Hilpoltstein behoorlijk warm, namelijk zo’n 37 graden. We hadden daardoor weinig puf om veel te ondernemen. De dag erna, zaterdag 28 juli vertrokken we vanuit Hilpoltstein naar Eberndorf. Ook bij aankomst in Oostenrijk was het warm, namelijk zo’n 31 graden.

Boeking via Belvilla

Villach

Zondag 29 juli zaten veel winkels dicht, waardoor we besloten om te gaan wandelen aan de Klopeinersee. De temperatuur was zo’n 30 graden, qua wandelweer vonden we dat niet ideaal. Op maandag 30 juli hebben we een Karnten Card gehaald, waar allerlei uitjes in stonden waar we korting voor kregen. We zijn naar Atrio in Villach geweest, een groot overdekt winkelcentrum. Hier hebben we wat geshopt voor de aankomende dagen. De temperatuur was flink gedaald naar de 20 graden, waardoor we besloten om een boottocht te gaan doen met de Maria Worth.


De Klopeiner See is een meer in Karinthië, Oostenrijk, ten zuidoosten van Völkermarkt. Het meer ligt in de gemeente Sankt Kanzian am Klopeiner See. De Klopeiner See is wat rest van een veel groter meer dat na de ijstijd het gehele gebied rondom het dorp Kühnsdorf omvatte.
(Bron: Wikipedia)


Oberburg en Klagenfurt

Op dinsdag 31 juli hebben we gemidgetgolft in Oberburg, een erg leuke bezigheid voor op vakantie. Sommige onderdelen waren moeilijk, maar over het algemeen ging het best goed. Vervolgens zijn we naar Gosselsdorfer See gereden, waar het met 27 graden iets aangenamer was om te wandelen. Op woensdag 1 augustus zijn we naar Minimundus geweest, een soort Madurodam in Klagenfurt. Vervolgens zijn we ook naar een reptielenpark geweest en hebben we in Vlillach een boottocht gedaan.Volkermarkt en Feld am See

Op donderdag 2 augustus zijn we naar Volkermarkt gegaan om te gaan kegelen, een soort bowlen. Qua temperatuur was het zo’n 32.5 graad, waardoor het kegelen binnen aangenaam was. Net als midgetgolf was het kegelen een leuke bezigheid. De dag erna op vrijdag 3 augustus zijn we naar Feld aan See geweest, om naar het Alpenwildpark te gaan. Daarna zijn we naar Millstatt gegaan om weer een boottocht te nemen; de temperatuur was met 25 graden prima.


Alpen Wildpark Feld am See – Dierentuin in Oostenrijk


Griffen

De eerste week zat er bijna op; zaterdag 4 augustus wilden we naar een archeologisch park in Magdalensberg doen, maar vanwege de hoogte in de bergen hebben we dat door hoogtevrees niet gedaan. In plaats daarvan zijn we wezen winkelen in Volkermarkt en hebben we tussen 19:00 en 20:00 een uurtje gelopen in de omgeving. Zondag 5 augustus besloten we om een grot in Griffen te bezoeken, een unieke ervaring ondergronds. Daarna zijn we nog naar een kerk geweest, namelijk Schatzhaus Karntens-Benedikterstift St. Paul.Wildsteiner Waterval en dierenpark Rosegg

In de tweede week begonnen we op maandag 6 augustus met het bezoeken van Wildsteiner Waterval, een mooie wandeling. De dag erna op 7 augustus zijn we naar het dierenpark Rosegg geweest en zijn we opnieuw met een rondvaart meegegaan, dit keer op de Ossiacher See. Op woensdag 8 augustus, donderdag 9 augustus en vrijdag 10 augustus hebben we rustig aan gedaan. We hebben onder meer geschaakt en films gekeken.Terugreis Eberndorf naar Hilpoltstein

Zaterdag 11 augustus zijn we van Eberndorf naar Hilpoltstein gegaan, om de dag erna vanuit Hilpoltstein naar Arnhem te vertrekken. De vakantie was prima, maar door omstandigheden niet een ideale vakantie.

Vakantieverslag Eberndorf, Oostenrijk – 2012

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig + 15 =

Schuiven naar boven