Vakantieverslag Berlijn 2014

Donderdag 24 juli en vrijdag 25 juli 2014

Op 24 juli 2014 vertrokken we rond 8:30 in de ochtend vanuit Arnhem naar Econtel Hotel Charlottenburg in Berlijn. Rond 16:30 kwamen we aan in het hotel. De dag erna, op vrijdag 25 juli, hebben we om 7:30 ontbeten. Vervolgens zijn we naar Bahnhof Zoo gelopen en om 10:30 hebben we met een Hop-on, Hop-off bus een rit van ongeveer 2 uur gemaakt. Het is de gehele dag mogelijk om vanuit 20 verschillende punten in – en uit te stappen. Nadat we kort bij Checkpoint Charlie zijn geweest, wat helaas enigszins tegenviel, hebben we pizza gegeten om 13.30. Bij het Checkpoint was het behoorlijk druk en er was weinig te zien. Na het eten zijn we lopend naar Brandenburger Tor gegaan, toen het helaas begon te regenen. Brandenburger Tor is een mooi monument en plein om gezien te hebben. We zijn vervolgens met de bus terug gegaan naar Bahnhof Zoo, waarna we lopend naar het hotel zijn gegaan. We kwamen rond 19:30 aan, terwijl het onderweg veel regende en onweerde.


Checkpoint Charlie

DIGITAL CAMERA

Checkpoint Charlie is een voormalige grensovergangspost in de Friedrichstraße uit tijden van de Berlijnse Muur. Checkpoint Charlie stond precies op de grensovergang tussen de Amerikaanse en de Russische sector. Voor buitenlanders was Checkpoint Charlie de enige mogelijke doorgang om met de auto of bus naar Oost-Berlijn te komen. Wanneer je vanuit Nederland naar Berlijn ging met de auto kwam je altijd in West-Berlijn binnen en moest je deze grensovergang passeren om in het oosten te komen. Alleen buitenlanders die niet uit West-Berlijn, West-Duitsland of Geallieerde landen kwamen, mochten de grenspost passeren.

Val van de muur

Na de val van de Muur in 1989 werd Checkpoint Charlie opgeheven. Niet veel later, in 1990, werd de gehate grenspost samen met veel andere resten van de Berlijnse Muur met de grond gelijk gemaakt. Later is er op de originele plek van Checkpoint Charlie een oude replica geplaatst van de grenspost om te laten zien hoe deze eruit heeft gezien. De replica kun je bezoeken en tegen betaling kun je op de foto met een grenswachter. Inmiddels is Checkpoint Charlie een van de grootste toeristische trekpleisters van Berlijn.
Bron: Berlijn-blog


Zaterdag 26 juli 2014

Op zaterdag 26 juli 2014 hebben we weer vroeg ontbeten om 7:00. Na het ontbijt kwamen we om 10:00 aan bij het Olympisch Stadion, een plek met veel historie. We konden zo naar binnen lopen en zijn helemaal bovenin het stadion geweest. Leuk feitje is dat John Heitinga destijds bij Hertha BSC speelde, de club die in het Olympisch Stadion speelt. Na een uurtje hadden we alles wel gezien, waarna we rond 12:00 gingen shoppen bij KaDeWe. Aangezien het winkelen behoorlijk prijzig was, zijn we verder gaan shoppen in de bekende winkelstraat Tauentzienstrasse. Nadat we wat gegeten hadden, vertrokken we rond 16:30 naar het hotel. Een uur later kwamen we aan bij het hotel, waar we onder meer geschaakt en gelezen hebben. De hitte was een minpunt, aangezien de kamer behoorlijk warm was. In de avond hebben we nog wat boodschappen gedaan bij Rewe, een winkel bij het hotel. Om 22:00 zijn we gaan slapen.


Olympisch Stadion Berlijn

Kijken naar sport? Daar maak je mij niet zo blij mee. Toch heb ik een enorme fascinatie voor het Olympisch Stadion in Berlijn. Niet vanwege de sportwedstrijden die er plaats vinden, maar vooral omdat het één van de grootste en meest bekende nazi-bouwwerken in de stad is. Bombastisch van buiten, aangekleed met luxe details van binnen. Op deze plek werden de Olympische Spelen een – door het IOC ongewild – propaganda-evenemtent van de nazi’s. Die indrukwekkende geschiedenis en bombastische architectuur maken een rondleiding door het stadion reuze-interessant. Zelfs als je zelf niet veel met sport hebt!
Bron: Berlijn-blog


Zondag 27 juli 2014

Op zondag 27 juli gingen we om 7:30 ontbijten, waarna we om 10:00 richting de Zoo bij het Bahnhof gingen. Een mooie dierentuin, waar we veel dieren gezien hebben. Rond 13:30 gingen we wat eten in het centrum van Berlijn, waarna we naar Charlottenburg Schloss zijn gelopen. Op de terugweg regende het helaas opnieuw. Rond 22:00 zijn we weer gaan slapen.


De Dierentuin Berlijn – een zoo van de overtreffende trap! Het is niet alleen de oudste en meest bezochte dierentuin in heel Duitsland, maar ook de dierentuin met de meeste verschillende diersoorten ter wereld. Tot de bewoners behoren onder andere de enige reuzenpanda’s in Duitsland! Het Aquarium Berlijn telt tot de bekendste en belangrijkste aquaria in Europa.
Bron: Zoo Berlin.


Maandag 28 juli 2014

De dag erna op maandag 28 juli hebben we weer vroeg ontbeten om 7:00. Er werd die dag veel regen verwacht, wat in principe geen groot probleem was. Vanuit Nederland hadden we ons aangemeld voor een tour in de Bundestag, maar daar kregen we geen reactie op. Desondanks zijn we toch naar het Duitse parlement gereden, maar we kregen nul op het rekest. Doordat deze dag tegenviel en het qua weer niet optimaal was, besloten we een dag eerder naar huis te gaan. Om 10:30 vertrokken we richting Arnhem en om 19:00 waren we thuis. Al met al vonden we de eerste keer dat we in Berlijn waren wat tegenvallen.


Direct boeken loont de moeite

Wij zeggen dankjewel! Elke gast die zijn volgende verblijf rechtstreeks via onze website boekt, kan aan het einde van het bestelproces een gratis geschenk uitkiezen. U heeft de keuze:

»Dorstlessen voor de nacht | »Na het werk drankje aan de bar | »Regionale verrassing.

Comfort Kamer

Onze comfortkamers zijn licht en modern en u vindt er al het comfort dat u nodig heeft voor een langer verblijf in Berlijn. In de kamers met comfortabele bedden, kledingkast, digitale satelliet-tv en douche en toilet met make-upspiegel en haardroger, kunt u na een spannende dag sightseeing in Berlijn kracht opdoen voor nieuwe avonturen. Met een bureau, gratis wifi en telefoon heb je bovendien een werkplek met genoeg ruimte voor je documenten en een laptop.

Uw comfortabele kamer met…

 • Gelegen op de 3e en 4e verdieping
 • Flatscreen-tv met digitale satelliet-tv
 • WiFi inbegrepen
 • Kluis op de kamer
 • Douche / toilet met make-upspiegel & haardroger
 • kledingkast
 • Bureau met telefoon

Familie Club kamer

In onze kleurrijk ingerichte Family Club kamers vind je ruimte met het hele gezin tijdens je verblijf in Berlijn. De ruime kamer is voorzien van een tweepersoonsbed en een stapelbed voor uw kinderen. Er kunnen dus maximaal vier personen op de kamer slapen.

Om ervoor te zorgen dat niemand zich tussen uitstapjes naar Berlijn naar de Spree of het paleis Charlottenburg verveelt, vindt u in onze Family Club-kamer schilderijen, speelgoed en een dvd-speler. Bij onze receptie kunt u geschikte films lenen. Ons WLAN is ook gratis beschikbaar.

Uw comfortabele kamer met…

 • Kleurrijke themakamer
 • Elk een stapelbed (tot max. 50 kg) & een tweepersoonsbed
 • Schilderen en speelgoed voor kinderen
 • Dvd-speler, films zijn te leen bij de receptie
 • WiFi inbegrepen
Vakantieverslag Berlijn 2014

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 8 =

Schuiven naar boven