TOP Oss – Jong PSV, 25 oktober 2019

Voetbalwedstrijd Top Oss – Jong PSV

Wennen aan de sfeer

Reis

Op vrijdag 25 oktober 2019 vertrokken we omstreeks 18:15 vanuit Arnhem richting Oss, een rit van zo’n 40 minuten. Toen we in de buurt van het stadion waren, vonden we het een beetje lastig om bij de bestemming aan te komen. De navigatie verwees ons over een fietspad, wat uiteraard niet kon. Via een korte omweg waren we plots op de plek waar we ons auto konden parkeren.

Stadion

Rond 19:00 waren we aangekomen bij het stadion, na een paar minuten gelopen te hebben. In eerste instantie liepen we per ongeluk naar de ingang van de businessclub, waarna we door een medewerker van TOP Oss de goede kant werden opgestuurd. Vervolgens liepen we naar de poortjes om het stadion binnen te kunnen gaan. Op het moment dat we ons kaartjes lieten scannen, ging de sproeier langs het veld aan waardoor we een klein beetje nat werden. Doordat we zo vroeg in het stadion waren, was het nog heel rustig. Nadat we wat drinken besteld hadden, liepen we naar onze zitplekken toe.

Wedstrijd

De wedstrijd zelf was redelijk spannend. Binnen tien minuten kwam TOP Oss op voorsprong door een doelpunt van Hutten. In de eerste helft had TOP de overhand en creëerde de ploeg enkele kansen. In de tweede helft was Jong PSV echter een stuk beter, maar het lukte beide ploegen niet om te scoren. De eindstand was dus 1-0.

Sfeer

Qua sfeer was het een beetje wennen. Bij de meeste clubs die we bezocht hebben (met Borussia Dortmund als beste voorbeeld) waren de fans veel fanatieker. De fans van TOP Oss leken de wedstrijd echter ingetogen te beleven, waardoor er niet heel veel sfeer was. Er werd een beetje geklapt en gejuicht toen de spelers het veld opkwamen en toen er werd gescoord, maar verder hoorden we de fans nauwelijks. Een aantal supporters achter het doel zongen bij vlagen een paar liedjes, maar echt fanatiek waren ze niet. Er waren naar schatting zo’n 2000 toeschouwers aanwezig.

Tips

Parkeren kan bij P Hescheweg en bij de sporthal in de buurt van het stadion. In het stadion zelf kan alleen contant betaald worden en dus niet met de pin. Het is handig om hiermee vooraf rekening te houden.  

Plaats een reactie

16 − een =