Nederland (Vrouwen) – Slovenië (Vrouwen), 12 november 2019

Voetbalwedstrijd Nederland (Vrouwen) – Slovenië (Vrouwen),

Interland met een leuke sfeer

Interland vrouwenvoetbal

Op dinsdag 12 november 2019 vertrokken we rond 18:30 richting het Gelredome om voor de eerste keer een interland van het Nederlands vrouwenelftal te zien. Na het parkeren van onze auto rond Kronenburg, liepen we in de kou naar het stadion. We hoopten op een leuke wedstrijd en een leuke sfeer in het stadion waar we normaal gesproken Vitesse zien spelen.

Met warme drankjes zochten we onze plekken op, op een andere tribune dan we normaal gesproken zitten. De sfeer zat er voordat de wedstrijd begon al goed in. Er waren zo’n 24.000 toeschouwers aanwezig, wat dus wel te merken was. Naar ons idee zat er een ander type publiek dan bij competitiewedstrijden: bij de interland waren vooral gezinnen aanwezig.

Wedstrijd

In de eerste helft leek Nederland de overhand te hebben, totdat Erzen na een half uur spelen uit een vrije trap scoorde voor Slovenië. Enkele minuten later scoorde Spitse uit een penalty het eerste doelpunt voor Nederland: 1-1. Na rust scoorde Spitse binnen 10 minuten opnieuw een penalty, waarna Miedema de wedstrijd met twee doelpunten in een kwartier besliste: 4-1. Nederland speelde niet top, maar had wel veel meer kansen en balbezit. De overwinning was dus verdiend te noemen.

Einde wedstrijd

Al met al liepen we best tevreden terug naar onze auto. De sfeer was goed en Nederland behaalde een goed resultaat. We weten niet zeker of we vaker naar interlands gaan, omdat we het vrouwenvoetbal nog niet goed volgen. Het is echter zeker een aanrader om een keer een wedstrijd bezocht te hebben van het Nederlands vrouwenelftal.

Parkeren

Parkeren kan bij het stadion zelf door het bestellen van een parkeerticket of door in de omgeving van winkelcentrum Kronenburg te parkeren. Als je de auto bij Kronenburg parkeert is de loopafstand naar het stadion ongeveer 10 minuten. Met het OV is het stadion ook goed bereikbaar door vanaf Arnhem Centraal lijn 7 richting Rijkerswoerd of lijn 331 richting Nijmegen te nemen. In het stadion zelf kan je eten/drinken bestellen via een Gelredome wallet: https://gelredome.nl/nl/wallet  

Plaats een reactie

4 × 2 =