Nederland – Frankrijk, 16 november 2018

Voetbal Nederland – Frankrijk

De wederopstanding van het Nederlands elftal

Reis naar de Kuip in Rotterdam

Op vrijdag 16 november 2018 vertrokken we vanuit Arnhem richting de Kuip in Rotterdam, om de wedstrijd Nederland – Frankrijk te bezoeken. De reis naar dit duel voor de Nations League duurde ongeveer 75 minuten. Nadat we ons auto bij een parkeerplaats hadden geparkeerd, vertrokken we met een pendelbus naar het stadion. De busrit van 10-15 minuten verliep soepel, waarna vlakbij het stadion uitstapten.

Wedstrijd

De wedstrijd begon om 20:45, maar we waren al zo’n 60-90 minuten eerder bij het stadion in verband met de te verwachten drukte. Op het plein voor de Kuip stonden een aantal kraampjes, waar we koffie hebben gedronken en een sjaaltje hebben gekocht. Vervolgens liepen we alvast naar de plek waar we onze tickets moesten scannen. We stonden onderaan een trap, toen een groep Franse fans bij het stadion aankwam. Ze begonnen leuzen te scanderen en een aantal agenten kwamen aanlopen om de boel in de gaten te houden.

Stadion

Toen we naar binnen konden, hebben we wat drinken besteld en zijn naar ons zitplek gegaan. We zaten vrijwel bovenaan achter een doel. Voor de warming-up werden de Fransen voetballers uitgefloten toen ze het veld opkwamen, terwijl de Nederlandse spelers met gejuich werden ontvangen. Langzamerhand stroomde het stadion vol. Voor ons zat een groep Polen met wie we op een leuke manier contact hadden.

Volksliederen

Vlak voor de wedstrijd werden de volksliederen ten ore gebracht. Daarna begon de wedstrijd, waarin Nederland sterk speelde en de overhand had. Vlak voor rust scoorde Wijnaldum de 1-0, waarna vele supporters hard juichten. Ook na rust bleef Nederland controle houden, waarna Memphis in de blessuretijd van de tweede helft de beslissende 2-0 scoorde.

Afloop

Na afloop van de wedstrijd gingen we in de (enorme) kou weer richting de pendelbus die ons naar de parkeerplaats bracht. Toen we weer richting huis vertrokken waren we heel blij met het resultaat, het vertoonde spel en de goede sfeer in de Kuip. Tot nu toe is dit een van ons favoriete wedstrijden geweest.

Parkeren

Het parkeren kan bij parkeerplaats Beverwaard of bij parkeerplaats Ahoy. Met een pendelbus wordt je dan naar het stadion gebracht. Het is ook mogelijk om met de tram of met de trein naar het stadion te komen. Zowel voor de tram als de trein is er een halte Stadion Feijenoord. Op het plein voor het stadion staan diverse eet-en drinkgelegenheden. In het stadion zelf is het mogelijk om munten te kopen.

16-11-2018 Nederland – Frankrijk (Nations League)

Plaats een reactie

5 + 9 =