NEC – Jong PSV, 18 oktober 2019

Voetbalwedstrijd NEC Jong PSV

Veel kansen, weinig efficiëntie

Reis

Op vrijdag 18 oktober 2019 vertrokken we rond 18:30 vanuit Arnhem richting Nijmegen, een rit van ongeveer een half uur. Toen we in de buurt van het stadion waren, wilden we onze auto op de parkeerplaats bij het stadion parkeren. Dit was echter niet mogelijk zonder parkeerkaart, iets wat we op de site over het hoofd hadden gezien. Uiteindelijk werden we door een verkeersregelaar naar een woonwijk iets verderop gestuurd, waarna we na enig zoeken een parkeerplek gevonden hebben.

Stadion

Vervolgens liepen we in ongeveer 5-10 minuten naar het stadion toe. Het Goffertstadion ligt in een natuurrijk gebied, waardoor we ons afvroegen of we wel goed liepen. Toen we vlak bij het stadion waren, hoorden we echter al muziek en zagen we de stadionlampen al boven de bomen uitkomen. Na het inscannen van de tickets gingen we richting het vak waar we moesten zitten. We wilden wat drinken bestellen, maar we wisten niet helemaal hoe dat moest. Een paar supporters van NEC hebben ons toen uitgelegd dat we een wallet konden halen bij de bar, waarna we bij de automaat er geld op konden zetten.

Zitplekken

Nadat we dat gedaan hebben en iets drinken hebben besteld, liepen we naar onze zitplekken. We zaten aan de zijkant van het veld en onderin het vak, waardoor we een goed overzicht over het veld hadden. Na ongeveer een kwartier wachten begon de wedstrijd, terwijl het langzamerhand koud begon te worden.

Wedstrijd

Over de gehele wedstrijd bekeken was NEC overduidelijk de betere ploeg: NEC had in totaal 28 schoten, waarvan 9 op doel. Jong PSV had slechts 3 schoten, allemaal op doel. Het duurde echter lang voordat NEC wist te scoren: pas in de 63e minuut scoorde Flemming het beslissende doelpunt. De eindstand was 1-0, een magere afspiegeling van de overmacht dat NEC had.

Sfeer

Het stadion was redelijk gevuld, met bijna 7.000 bezoekers. De sfeer was over het algemeen goed, ondanks de kou. Na afloop liepen we dus tevreden naar onze auto: we hebben een leuke wedstrijd meegemaakt.

Tips

Parkeren is dus mogelijk rondom het stadion. Parkeren op het terrein van NEC is alleen toegestaan voor bezoekers van Business seats, mensen met een beperking of als je een parkeerkaart gekocht hebt. In de wijk rondom het Goffertstadion of op het terrein naast het NXP gebouw is het ook mogelijk om te parkeren. De wallet kan met de pin worden betaald, waarbij een borg van €2.00 wordt gerekend.

Plaats een reactie

20 − 15 =