Londen juli 2018 (via Booking.com)

Londen

Reis naar Londen via Brussel

Op zaterdag 21-7-2018 vertrokken wij met de bus naar Arnhem Centraal. Na wat gegeten te hebben op Arnhem Centraal gingen we verder met trein naar Brussel-Zuid station.

Een reis van bijna 3,5 uren. In het Nekotel Concept Art Hotel,  Espl. de l’Europe 27-29, 1060 Bruxelles, hebben wij overnacht. Dit om op tijd te zijn qua inchecken voor de trein naar Verenigd Koninkrijk de volgende dag.

Het Nekotel was prima om te overnachten maar niet meer dan dat. Er werd in het hotel enkel Frans gesproken en als je net over de grens bent, verwacht je ook dat wat Nederlands of Engels wordt gepraat/verstaan. Op zondag 22-7-2018 vanaf Brussel Zuid station vertrokken naar Station London St Pancras.

Weer een reis van 375 km in 2 uren en 22 minuten (je hebt wel te hebben met 1 uur tijdsverschil). Toen we aankwamen met onze koffers, hebben we een taxi naar ons verblijfsadres genomen.

De rit duurde 22 minuten voor 6,2 km. Dit was een goede beslissing, want met diverse koffers in vaak overvolle treinen in Londen stappen is niet echt aan te raden.

De prijs van 30 ponden vonden wij het waard. Londen is een dure stad, dus hadden we een verblijf geregeld in het Imperial College Londen – Southside Halls, Princ’s Gardens. Dit was een soort van studentenverblijf waarbij in de zomer lege kamers werden verhuurd aan toeristen.

Bij 1 van de 2 kamers (we waren met zijn vieren) liep het water in de douche niet goed weg en stond je 10 centimeter in het water als je ging douchen. Niet echt fijn en een kleine domper. Ook was er geen airconditioning aanwezig in de 2 kamers, enkel een kleine ventilator.

Dus ons advies kies een goed hotel als je naar Londen reist. Op de foto’s en via reviews leek het studentenverblijf niet verkeerd, maar gelet op de prijs van het totale verblijf (bijna een week), hadden meer kwaliteit verwacht.

Bezienswaardigheden

Tijdens ons verblijf zijn we naar de volgende bezienswaardigheden geweest:

  • Science museum – Exhibition Rd, South Kensington, London SW7 2DD, Verenigd Koninkrijk. Tevens daar wat gegeten en dat was prima.
  • Harrods – 87-135 Brompton Rd, Knightsbridge, London SW1X 7XL, Verenigd Koninkrijk.
  • Tower of Londen –  St Katharine’s & Wapping, London EC3N 4AB, Verenigd Koninkrijk.
  • Stanford Bridge – Fulham Rd, Fulham, London SW6 1HS, Verenigd Koninkrijk.
  • Regent’s Park – London Zoo.
  • The London Pavillion London W1J 0DA, Verenigd Koninkrijk.
  • M&M’s World – 1 Leicester Square, Swiss Ct, London W1D 6AP, Verenigd Koninkrijk.
  • Buckingham Palace – Westminster, London SW1A 1AA, Verenigd Koninkrijk.
  • Green Park.
  • Hyde Park.
Terugreis en hittegolf

Omdat er tijdens ons verblijf een hittegolf was in Europa was de terugreis een hele opgave. Gelukkig konden met de Eurostar trein terug naar Brussel. Als we 1 trein later hadden genomen, hadden we terugreis niet kunnen maken omdat na onze treinreis treinen uitvallen vanwege de hitte. We kwamen rond 14:30 uur aan in Brussel en rond 17:00 uur in Antwerpen.

Toen zijn we doorgereisd naar Roosendaal. Maar toen hield het terugreizen even op. Vanwege de hittegolf reden ook een aantal treinen in Nederland niet. Na gesproken te hebben met andere treinreizigers, zijn we vanaf Roosendaal naar Tilburg gereisd. Via Tilburg naar Den Bosch gereisd. Vanaf Den Bosch gelukkig verder kunnen reizen naar Arnhem.

Even voor jullie beleving, we vertrokken om 8:45 uur vanuit Londen en kwamen pas rond 21:00 uur aan in Arnhem. Derhalve waren het reizen even helemaal zat.

Kortom, het was een enerverende reis en week. Helaas zat de enorme warmte ons tegen.

Weer in Londen – juli 2018
Tips

Wil je echt meer van Londen zien, dan is ons advies toch om mee te gaan met een georganiseerde busreis.

Vaak betere hotels/een beter verblijf en vaak zie je dan ook alle bekende bezienswaardigheden van de stad. Op eigen houtje een stad verkennen geeft natuurlijk wel een bepaalde vrijheid, maar hierdoor mis je soms toch bepaalde bezienswaardigheden.

Plaats een reactie

twee × twee =