Krakau vakantieverslag 2011

Krakau

In 2011 zijn we in de zomer naar Krakau geweest, een rit van ongeveer 1170 kilometer. Dit is voor ons een van de mooiste vakanties die we geboekt hebben. We hebben niet precies bijgehouden wat we allemaal gedaan hebben, maar de belangrijkste uitjes weten we nog wel.

De stad Krakau

Auschwitz en Schindlers fabriek

Zo zijn we onder meer naar Auschwitz en Schindlers fabriek geweest, wat allebei erg indrukwekkend was. Met name door het rondlopen in Auschwitz beseften we hoe verschrikkelijk de oorlog was geweest voor alle slachtoffers. Vanuit boeken, documentaires en tv-beelden kan er veel informatie worden ingewonnen over de Tweede Wereldoorlog. Maar zodra je daadwerkelijk in een concentratiekamp loopt, voel en besef je echt hoe erg het allemaal was. In grote, glazen ruimtes lagen tassen en haren van mensen die al lang overleden zijn, wat een luguber idee is. Door het zien van de film Schindlers List sprak ook het bezoeken van de fabriek erg in.

Plein Krakau

Krakau zelf had een mooie sfeer door het mooie, gezellige plein in het centrum. Hier zijn we ook met een koets te paard naar verschillende plekken geweest, wat een mooie ervaring was. De kerken in Krakau waren ook prachtig, alhoewel we ons verbaasden over de rijkdom van de kerk terwijl de bevolking arm was. In Krakau is meer dan genoeg te beleven, waardoor we iedereen aanraden om er op vakantie te gaan!


Bezoek Krakau – Dé site voor informatie over een stedentripje naar Krakau


Oskar Schindlerzijn leven, oorlog en het ware verhaal achter Schindlers List

Schindlers lijst is het indrukwekkende, waargebeurde verhaal van de Duitse industrieel en zwarthandelaar Oskar Schindler, die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog een fabriek had in de schaduw van het concentratiekamp Auschwitz.

Schindler’s List, een film van Steven Spielberg, is een meesterwerk, een van de meest gewaardeerde films aller tijden. Deze film, winnaar van zes Oscars, waaronder die van ‘Beste film’ en ‘Beste Regisseur’, werd tevens bekroond met alle belangrijke prijzen voor ‘Beste Film’ en een uitzonderlijk aantal andere onderscheidingen, waaronder zeven Britse Oscars; de prijs voor de Beste Film van de New York Film Critics Circle, The National Society of Film Critics, The National Board Of Review, The Producers Guild, The Los Angeles Film Critics, The Chicago, Boston en Dallas Film Critics; een Christopher Award en de Hollywood Foreign Press Association Golden Globe Awards. Steven Spielberg werd onderscheiden met de Director’s Guild of America Award. De film vertelt het indringende, waargebeurde verhaal van de ondoorgrondelijke Oskar Schindler, lid van de nazi-beweging, charmeur en oorlogsprofiteur die de levens redde van 1100 Joden tijdens de Holocaust. Het is de triomf van één man van onuitwisbare betekenis en het drama van diegene die, dankzij zijn tussenkomst, een van de zwartste periodes in de geschiedenis van de mensheid overleefden. Deze film van Steven Spielberg, werd tevens bekroond met Oscars voor Scenario, Cinematografie, Muziek, Montage en Vormgeving. De uitmuntende Cast wordt aangevoerd door Liam Neeson en bestaat verder uit sterren als Ben Kingsley, Ralph Fiennes, Caroline Gooddall, Jonathan Sagalle en Embeth Davidtz. Met nieuwe, digitaal geoptimaliseerde beelden, 5.1 Digital Sound en gloednieuw extra materiaal.

Krakau vakantieverslag 2011

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven − 5 =

Schuiven naar boven