Holiday Inn Düsseldorf City – Toulouser Allee (via Booking.com)

Holiday Inn Düsseldorf City – Toulouser Allee

29 tot en met 31 juli 2018 Düsseldorf (zondag tot en met dinsdag)

Reis

In een zeer warme juli maand van 2018 hebben we 2 nachten geboekt in Holiday Inn Düsseldorf City – Toulouser Allee. Een  van de gezinsleden had al een mooie ervaring in Düsseldorf gehad met een bedrijfsuitje en wilde de rest van het gezin de mooie stad laten zien.

Düsseldorf

Op zondag 29 juli (temperatuur 31◦/17◦) zijn we rond 15:30 bij Holiday Inn gearriveerd. Na het inchecken hebben we in Düsseldorf wat rondgelopen en in een parkje (Hofgarten) een broodje gegeten. Rond 18:45 waren we terug bij het hotel. In een openbare ruimte van het hotel stond een kast met spelletjes. We hebben ’s avonds wat spelletjes met z’n vieren gedaan onder het genot van wat bier en enkele cocktails.

Köningsalle

Maandag 30 juli (temperatuur 34◦/19◦) zaten we om half 8 ’s ochtends al aan het ontbijt. Rond 9 uur liepen we naar het centrum. We wilden naar Köningsallee toe. De Königsallee (verkort ) is een luxe winkelboulevard in de Duitse stad Düsseldorf, vergelijkbaar met bijvoorbeeld de P.C. Hooftstraat in Amsterdam.

De Königsallee ligt in het oosten van het oude stadscentrum. In het midden van de boulevard ligt de gracht “Kö-Graben”. Aan de oost zijde van de Kö bevinden zich met name veel luxe winkels. Aan de westzijde, ook wel stille zijde genoemd, zijn veel banken gevestigd.

Hop-on hop-off bus

In bijna elke stad nemen we de hop on en hop off city tour, dus ditmaal ook weer. Bekijk de bezienswaardigheden van Düsseldorf vanaf een sightseeing bus. Stap in en uit bij de bezienswaardigheden die je het meest interesseren. Ontspan terwijl je luistert naar de audiotoelichting aan boord. Audiogids/koptelefoon: Spaans, Chinees, Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Arabisch, Russisch. Belangrijke informatie: Goed om te weten • Volwassenen: 18 Euro; voor elke betalende volwassene reizen 2 kinderen van 4 tot 13 jaar gratis; elk extra kind kost 8 Euro.

Boottocht

Na het toeren besloten we om een boottocht over de Rijn te maken. Dit was aangenaam vertoeven en we genoten van het uitzicht en enorm veel gelachen met z’n allen.
Düsseldorf Rijn Cruise (€10,40 p.p.). Ervaar de charme van deze metropool aan de Rijn. Geniet van het geweldige uitzicht over de vele attracties langs de oeverbanken van de Rijn. Tijdens de tour krijgt u vele informatieve feitjes te horen in zowel Duits als Engels. De tour zal beginnen en eindigen bij de Burgplatz pier. De boten maken een ronde langs de Medien Hafen, maar stopt hier niet. Panoramische boottour.
(25.03–22.11/jaar 2019)
Dagelijks 10:30, 12:00, 13:30, 15:00, 16:30 en 18:00 uur 
(23.11 – 22.12/jaar 2019)
Dagelijks 12:00 en 14:00 uur

Duur: ongeveer 60 minuten

Vertrek: KD-pier vlakbij Burgplatz/ de oude stad

Zie voor verdere informatie hierover: Discover Düsseldorf.

Burgplatz

De Burgplatz is één van de populairste pleinen van Düsseldorf. Zeker bij goed weer komen vele Düsseldorfers en toeristen hier op dit plein een terrasje doen of zitten ze op de trappen bij de oever om er te genieten van het uitzicht op de Rijn. Hier stond vroeger een burcht (‘Burg’ in het Duits), vandaar later de naam Burgplatz. Te midden enkele bomen in een hoek van de Burgplatz staat de Ratschlägerfontein. Opzij van de fontein vind je het Stadterhebungsmonument. 

Rond 14:30 waren we terug bij het hotel vanwege de enorme hitte.

Dinsdag (temperatuur 32◦/19◦) was de terugreis al weer. Rond 8 uur eerst heerlijk ontbeten. Na rustig alles te hebben ingepakt en om de files een te vermijden, besloten we om pas rond half 10 richting huis te gaan. Het was een voorspoedige reis en rond 11 uur waren we weer in Arnhem.

Het is zeker een aanbeveling om een keer naar Düsseldorf toe te gaan en het Holiday Inn hotel  is zeker een aanrader. Via booking.com makkelijk te boeken en in het hotel bij aankomst af te rekenen.

Plaats een reactie

3 × drie =