De Graafschap – Excelsior, 27 oktober 2018

Wedstrijd de GraafschapExcelsior

Een matige wedstrijd met een goede sfeer

Op zaterdag 27 oktober 2018 vertrokken we vanuit Arnhem naar de Vijverberg in Doetinchem, een rit van ongeveer een half uur. Bij aankomst in Doetinchem parkeerden we de auto in de woonwijk nabij het stadion. Na een korte wandeltocht van ongeveer 10 minuten kwamen we bij het stadion vandaan. Vanuit de verte zagen we de stadionlampen al boven de huizen uitsteken.

Stadion

Bij aankomst waren we enigszins verbaasd: het scannen van de tickets was anders dan we bij Vitesse waren gewend. We konden echter gemakkelijk naar binnen, waarna we muntjes kochten om drinken te kunnen halen. Eenmaal aangekomen op onze zitplek schuin achter de goal, wachtten tot de aanvang van de wedstrijd. De supportersgroep Brigata Tifosi toonde vlak voor de wedstrijd een gigantisch spandoek, waarmee het 15-jarige bestaan van de supportersvereniging werd gevierd.

Wedstrijd

De wedstrijd zelf was matig: er werd veel simpel balverlies geleden en het niveau was niet hoog. Toch kwam de Graafschap in de eerste helft op voorsprong, ook al had Excelsior de overhand. Voor rust kwam Excelsior nog op gelijkspel. Na rust scoorde de Graafschap nog drie goals en kreeg Excelsior een rode kaart, eindstand: 4-1.

Stadion

In het stadion was het behoorlijk koud, waardoor we het ijskoud kregen. De sfeer maakte echter een hoop goed: de supporters van de Graafschap zorgden voor veel sfeer door het spandoek en het zingen. Na afloop liepen we tevreden terug richting ons auto, om in de kou naar huis te rijden. Al met al waren we dus tevreden over het wedstrijdbezoek.

Parkeren

Parkeren kan dus in de buurt van het stadion in de woonwijk. Ook kan via het station Doetinchem een pendelbus naar het stadion worden genomen of kan er een parkeerticket bij het stadion worden gekocht. Muntjes kunnen zowel contant als met de pin worden betaald.

Plaats een reactie

3 × 5 =