Borussia Dortmund – FC Augsburg, zaterdag 17 augustus 2019

Wedstrijd Borussia DortmundFC Augsburg

Goede wedstrijd in een fantastische sfeer

Reis

Op zaterdag 17 augustus vertrokken we vanuit Arnhem rond 11:30 richting Dortmund, een rit van ongeveer 1 uur en 45 minuten. Vanwege de mooie verhalen die de ronde doen over de sfeer in het Signal Iduna Park in Dortmund, besloten we om een wedstrijd van Borussia Dortmund te bezoeken. Een wedstrijd van deze club stond al langer op onze wensenlijstje van stadions/clubs die we wilden zien.

Onderweg hebben we bij een wegrestaurant in Duitsland een warme maaltijd gegeten, zodat we met een gevulde maag de wedstrijd konden zien. Terwijl we net ons eten op hadden, kwam een groep supporters van BVB (Borussia Dortmund) in een bus voorbij rijden. Even later waren bijna in Dortmund, toen er een file ontstond. Hierdoor liepen we een vertraging op van ongeveer 20-30 minuten. In Dortmund aangekomen, parkeerden we onze auto op een parkeerplaats bij de technische universiteit. Van daaruit zouden we met een pendelbus naar het stadion kunnen gaan. Het liep echter niet zoals gepland. Bij de bushalte waar we stonden te wachten, reden de overvolle bussen ons telkens voorbij. Hierdoor werden we min of meer gedwongen om naar het stadion te lopen.

Wandeltocht naar stadion

De wandeltocht was ongeveer 3.5 km, wat 35-40 minuten lopen was. Er waren ook enkele supporters die (door de ouderdom) moeite hadden met lopen, maar iedereen moest alsnog een aardig eindje lopen. Het was bovendien redelijk warm en op sommige stukken steil in Dortmund, waardoor we enigszins opzagen tegen het lopen van de afstand. Uiteindelijk kwamen we bij het stadion aan, waar we als buitenlanders (vanuit de Duitsers bekeken) onze tickets met een ID-kaart moesten ophalen. Dit zorgde voor extra vertraging. Bij de ingangspoorten stond bovendien een best lange rij, waardoor we vlak voor de aftrap van 15:30 aankwamen. Terwijl we in de gangen van het stadion liepen, hoorden we het publiek You’ll never walk alone zingen: een echt kippenvelmoment.

Stadion

Onze zitplekken waren bovenin het stadion, in een vak links achter de beruchte Gelbe Wand. In het begin van de wedstrijd begon Augsburg fanatiek, want binnen een minuut kwam de ploeg op voorsprong. Na een paar minuten kwam Dortmund echter al op gelijke hoogte door een doelpunt van Alcacer. In de eerste helft werd verder niet meer gescoord. In de tweede helft scoorde Dortmund binnen een kwartier drie keer door doelpunten van Sancho, Reus en opnieuw Alcacer. Ongeveer 10 minuten voor het eindsignaal scoorde Brandt voor het laatst, waardoor de wedstrijd in 5-1 eindigde.

Al met al hadden we gemengde gevoelens bij de wedstrijd. We vonden dat het organisatorisch rondom de wedstrijd niet goed was geregeld. Misschien ook niet zo gek, omdat er meer dan 80.000 supporters aanwezig waren. De wedstrijd zelf was mooi en Dortmund speelde goed: de thuisploeg had veel meer balbezit, schoten en doelpunten. Ook zorgde het publiek voor een goede atmosfeer.

Tips

Van tevoren konden we niet goed vinden waar we het beste konden parkeren. We hebben zelf bij de Technische Universiteit geparkeerd, maar wellicht zijn er betere parkeermogelijkheden. We hebben in het stadion niks gedronken, dus qua betaling weten we niet precies hoe het werkt.

Borussia Dortmund – FC Augsburg, zaterdag 17 augustus 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − 6 =

Schuiven naar boven