Boekreview – Staying Strong 365 days a year

Staying Strong 365 days a year

Geschreven door Demi Lovato
Achtergrond van de schrijfster

Demi Lovato is een Amerikaanse zangeres en acteur, op 20 augustus 1992 geboren in Albuquerque. In totaal heeft ze zes albums uitgebracht; Don’t Forget, Unbroken, Demi, Here We Go Again, Tell Me You Love Me en Confident. Als actrice heeft Lovato onder meer in Camp Rock, Barney & Friends en Princess Protection Program gepeeld. In juli 2018 nam Lovato een overdosis van een mengeling van oxycodon en fentanyl, wat ze gelukkig overleefd heeft. Al enige tijd was ze verslaafd aan pillen.

Don’t Forget

Achtergrond van het boek

Lovato heeft het boek met nuttige en mooie levensadviezen geschreven naar aanleiding van de overdosis aan pillen. Degenen die moeite hebben met het (dagelijks) leven, kunnen door de wijsheden geholpen worden. De fans van Lovato zullen waarschijnlijk behoorlijk moeite hebben mt het lezen van onderdelen van het boek, aangezien Lovato ook de moeilijke momenten die ze heeft meegemaakt.

Het boek is in het Engels geschreven door Lovato, voor het eerst in 2019. Als begin staat er For my fans. Het voorwoord is behoorlijk positief is over de band tussen Lovato en haar fans, aangezien ze elkaar gesteund hebben.

Inhoud van het boek

Het boek leest als een soort scheurkalender, waarbij op iedere nieuwe dag een wijsheid staat. Sommige wijsheden zijn duidelijk en goed toepasbaar, terwijl andere wijsheden wat vager zijn en minder goed toepasbaar. Doordat de inhoud soms op elkaar lijkt, wordt het allemaal soms wat langdradig en saai. Veel uitspraken lijken namelijk zo van internet geplukt te zijn, wat niet helemaal e bedoeling is.

365 days a year
Conclusie

Over het boek valt niet veel te zeggen wegens de magere inhoud ervan. Naarmate meer dagen en wijsheden voorbij kwamen, des te repetitief. Het is knap dat Lovato open is over de problemen die ze meegemaakt heeft, zodat anderen zichzelf misschien sneller durven open te stellen. Al met al is dit geen type boek dat ik vaker zal terug lezen.

Conclusie: 4.5/10

Plaats een reactie

achttien − 1 =