Boekreview – Houden van dingen die niet perfect zijn; compassie voor jezelf en anderen

Geschreven door Haemin Sunim

In deze review zal het boek Houden van dingen die niet perfect zijn; compassie voor jezelf en anderen worden beoordeeld. De review kan spoilers bevatten.

Achtergrond van de schrijver

Haemin Sunim is geboren op 12 december 1973 in Zuid-Korea en hij is een zenboeddistische leraar en schrijver. Sunim heeft aan Berkeley, Harvard en Princeton gestudeerd en heeft monastieke training ontvangen in het Haeinklooster in Zuid-Korea. Hij is bovendien oprichter van de School of Broken Hearts in Seoul en heeft ongeveer zeven jaar Aziatische studies aan Hampshire College gedoceerd. Als ‘Twittermonnik’ heeft Sunim ruim een miljoen volgers op Twitter. Een ander bekend boek dat Haemin geschreven heeft is The Things You Can Only See When You Slow Down.

Achtergrond van het boek

Nadat zijn eerste boek erg succesvol was, met ruim vier miljoen verkochte exemplaren en vertaling in meer dan 35 talen, verscheen het tweede boek van Haemin in 2016 in Zuid-Korea. Enkele jaren later in 2019, werd het boek in meerder talen beschikbaar. Houden van dingen die niet perfect zijn is net als het eerste boek een ware bestseller.

Indeling van het boek

De eerste druk komt uit januari 2019 en het vijfde druk waarover deze review gaat, komt uit november 2019. De oorspronkelijke Engelse titel is Love for imperfect things en de vertaling is gedaan door Hennie Volkers. De Nederlandse vertaling is uitgegeven door Meulenhoff Boekerij BV Amsterdam. In totaal heeft het boek acht hoofdstukken en zijn er 267 pagina’s.

Inhoud van het boek

Het boek is via enkele hoofdstukken onderverdeeld in onderwerpen als familie, relatie en empathie. Aan het begin van elk hoofdstuk beschrijft Sunim waarover het desbetreffende hoofdstuk gaat, waarna hij via meerdere quotes inspiratie biedt aan de lezer. Elk onderwerp bevat vele quotes waardoor je aan het denken wordt gezet. Het boek kan zowel heel snel als langzaam gelezen worden, afhankelijk van hoe diep je wilt nadenken over het door Sunim geschrevene.

Conclusie

Al met al een inspiratievol boek waar ik enkele dingen uit geleerd heb. Normaal gesproken ben ik geen groot fan van dit soort ‘zelfhulpboeken’, maar dit boek vormt daarop een uitzondering. Sunim heeft een goede en duidelijke schrijfstijl en hij geeft regelmatig nuttige voorbeelden. Daardoor wordt het gemakkelijker om sommige tips te begrijpen.

Cijfer: 7/10               

Plaats een reactie

drie × 3 =