Boekreview Het meisje in de trein

Het meisje in de trein

Geschreven door Paula Hawkins

In deze review zal het boek Het meisje in de trein worden beoordeeld. De review kan spoiler-alerts bevatten.

Achtergrond van de schrijver

Paula Hawkins is op 26 augustus 1972 geboren in Salisbury (naam is in 1982 veranderd in Harare, en het is de hoofdstad van Zimbabwe). Ze groeide op in Zimbabwe, tot ze op 17-jarige leeftijd (in 1989) naar Londen verhuisde om filosofie, politiek en economie te studeren aan de Oxford University. Hawkins was na haar studie journaliste bij The Times en ze heeft vier boeken geschreven: The Money Goddess (2006), Confessions of a Reluctant Recessionista (2009), The Girl on the Train (2015) en Into the Water (2017).

Achtergrond van het boek

In de flap en de eerste bladzijde van het boek staan positieve recensies van NRC Next, NRC Handelsblad, VN’s Detective & Thrillergids, Algemeen Dagblad, Mustreads.nl, Elle, De Gelderlander, Oprah.com, Reese Witherspoon, Terry Hayes, S.J. Watson en Amazon Best Book of the Month.

De oorspronkelijke Engelstalige titel van het boek is The girl on the Train. Het boek is vertaald door Miebeth van Horn en is uitgegeven door A.W. Bruna Uitgevers (Amsterdam). Voordat het verhaal begint staat er Voor Kate in het boek.

Indeling van het boek

Bij elk hoofdstuk wordt er gewisseld tussen de personages Megan, Anna en Rachel, waarna op het einde een dankwoord volgt. In totaal heeft het boek 358 pagina’s, wat goed te doen is door de fijne schrijfstijl.

Inhoud van het boek

De gescheiden vrouw Rachel, die depressief is en aan de drank zit, rijdt vrijwel elke dag naar Londen met de trein vanuit Ashbury (en terug). Elke dag kijkt ze naar het raam door buiten, waar ze in een woonwijk een ‘’perfect’’ echtpaar ziet aan wie ze denkbeeldige namen Jason en Jess geeft. De ex-man van Rachel en zijn nieuwe partner Anna wonen een paar huizen verderop van dit echtpaar. Op een dag wordt de vrouw van het echtpaar (Megan) vermist. Vanuit de trein heeft Rachel iets verdachts gezien, waarna ze naar de politie stapt. Vervolgens vindt er een reeks gebeurtenissen plaats die gevolgen heeft voor alle personages in het boek. Het einde is verrassend, waardoor ik het dus niet zal verklappen.

Conclusie

Het boek is een aanrader voor iedereen die van spannende boeken houdt. Het boek is van begin af aan goed leesbaar en spannend. Er is ook een verfilming van het boek verschenen, waarmee het verhaal tot leven komt.

Plaats een reactie

4 × vier =