Bayer Leverkusen – Red Bull Leipzig, 6 april 2019

Wedstrijd Bayer LeverkusenRed Bull Leipzig

Een spannende wedstrijd tussen twee subtopteams

Reis naar Leverkusen

Op zaterdag 6 april vertrokken we vanuit Arnhem rond 11:30 richting Leverkusen, een reis van ongeveer twee uur. Onderweg besloten we om bij een wegrestaurant alvast een warme hap te eten, omdat we naar verwachting laat in de avond thuis te komen. Na wat gegeten te hebben, vervolgden we onze reis naar Leverkusen. Daar aangekomen parkeerden we de auto bij een parkeerplaats, van waaruit we met een pendelbus naar het stadion werden gebracht. Na deze korte busreis van zo’n 10-15 minuten kwamen we vlak bij het stadion aan. Van het punt waar we werden afgezet, moesten we nog zo’n 5-10 minuten lopen.

Tickets en zitplekken

De tickets hadden we via de mail gekregen, waardoor we eenvoudig met onze tickets naar binnen konden. We hebben bij binnenkomst meteen een wallet opgewaardeerd met geld, zodat we wat drinken konden bestellen. Vervolgens hadden we enigszins moeite om ons zitplekken te vinden, omdat we op de tweede ring zitten. Dit vonden we een beetje onduidelijk aangegeven, maar uiteindelijk konden we onze plekken wel vinden.

Wedstrijd

Het was een mooie en warme zaterdagmiddag, de wedstrijd begon om 15:30. De trainer van Bayer Leverkusen is Peter Bosz, die met Bayer Leverkusen streed om een ticket voor de Champions League. Red Bull Leipzig is in Duitsland een omstreden ploeg, vanwege de sponsoring van het energydrankbedrijf Red Bull. Officieel heet de ploeg RasenBallsport Leipzig, maar in de volksmond wordt gewoon de naam Red Bull gebruikt.

Na ongeveer 10 minuten spelen scoorde het Duitse toptalent Havertz de 1-0, waarna Sabitzer binnen 5 minuten voor de gelijkmaker scoorde. Weer 5 minuten daarna scoorde Havertz zijn tweede doelpunt van deze wedstrijd. Leverkusen leek de wedstrijd onder controle te hebben, de ploeg had veel meer balbezit en iets meer kansen. In de tweede helft lukte het RB Leipzig echter om in een tijdsbestek van 20 minuten drie keer te scoren, waardoor Leverkusen met 2-4 verloor.

Pendelbus

Nadat we het stadion uitliepen, hadden we een beetje moeite om de juiste pendelbus te vinden. Uiteindelijk liepen we naar de goede bus, die ons terug naar de parkeerplaats bracht. Van daaruit vertrokken we weer naar huis. Onderweg hebben we nog een broodje gegeten bij een wegrestaurant en rond 20.30 waren we weer thuis.

Tips

Parkeren is mogelijk bij de parkeerplaats Kurtekotten. Vanaf daar rijden er pendelbussen richting het stadion. In het stadion zelf kan met een wallet worden betaald. Voor de wallet moet een kleine borg worden betaald, maar na afloop van de wedstrijd is het mogelijk om de wallet tegen dezelfde prijs terug te geven.

Plaats een reactie

zeven + negen =