AZ – BK Häcken, donderdag 25 juli 2019

Voetbalwedstrijd AZBK Häcken

Een matige wedstrijd in de enorme hitte

Reis

Op 25 juli vertrokken we vanuit Arnhem richting het AFAS Stadion in Alkmaar, een autorit van ongeveer twee uur. Het was een van de warmste dagen in juli, waardoor we genoeg drinken hadden meegenomen voor onderweg. Deze thuiswedstrijd van AZ was de eerste wedstrijd tegen de Zweedse ploeg, een week later is de uitwedstrijd gespeeld.

Parkeren en stadion

Bij aankomst in Alkmaar parkeerden we onze auto op een grote parkeerveld vlak bij het stadion, waarna we nog zo’n 5-10 minuten moesten lopen. De wedstrijd begon om 20:30, en we waren er ongeveer om 19:30. We hadden dus nog voldoende tijd om drinken te halen, wat in de enorme hitte nodig was. Onze zitplekken waren aan de zijkant van het veld en zelfs de stoelen voelden heel warm aan.

Wedstrijd

De wedstrijd zelf was niet echt spectaculair, waarschijnlijk mede door de warmte. AZ had veel meer kansen en veel meer balbezit, maar het lukte niet om op voorsprong te komen. BK Häcken leek een aantal keer gevaarlijk te worden via de counter, maar door beide ploegen werd niet meer gescoord. De sfeer was best goed, alhoewel het door de zomervakantie rustig was en de warmte niet optimaal was om AZ flink aan te moedigen.

Na afloop

Nadat de wedstrijd rond 22:15 was afgelopen, liepen we naar ons auto om rond 23:00 thuis aan te komen. We vonden het een mooie ervaring om de wedstrijd te zien. De hitte maakte het helaas wel minder aangenaam om in het stadion te zitten.

Instorten dak later in het nieuws

Enkele weken later bleek een deel van het dak in het stadion te zijn ingestort, mede op de tribune waar we gezeten hebben. Toen we dit nieuws hoorden, waren we best geschrokken en opgelucht dat ons niks is overkomen.

Tips

Parkeren is mogelijk op het terrein van het AFAS stadion (P1-P7) en er kan worden geparkeerd bij P9 (Verlengd Zeezicht). In het stadion kan met de pinpas worden betaald, er hoeft dus geen wallet of munten te worden aangeschaft.

AZ – BK Häcken

Plaats een reactie

veertien + twaalf =