Ajax – FC Emmen, 10 augustus 2019

Voetbalwedstrijd AjaxFC Emmen

Een grote uitslag van een goed team

Reis

Op 10 augustus 2019 vertrokken we rond 16:00 vanuit Arnhem richting Amsterdam, een autorit van ongeveer 90 minuten. De wedstrijd tegen FC Emmen was de eerste thuiswedstrijd van Ajax dit seizoen. Van tevoren voorspelden de meeste mensen een eenvoudige overwinning, wat uiteindelijk ook zo was.

Bij aankomst in Amsterdam parkeerden we ons auto in een parkeergarage nabij de Johan Cruijff Arena. Vervolgens hebben we brood gegeten en zijn we naar een café gegaan om wat te gaan drinken. Buiten was het behoorlijk koud en het waaide best hard, dus de beschutting opzoeken in een café was een mooie uitkomst.

Stadion

Toen we het stadion binnengingen, moesten we nog ongeveer een uur wachten voordat de wedstrijd om 19:45 begon. We zaten op de tweede ring, wat bijna voor hoogtevrees zorgde. De afstand naar het veld was behoorlijk. Langzaamaan stroomde de supporters het stadion binnen.

Wedstrijd

In de eerste helft was Ajax beter, maar dat resulteerde slechts in 1 doelpunt van Donny van de Beek. Hij werd toegezongen door de supporters, die graag zien dat van de Beek zijn contract verlengt. In de tweede helft liep Ajax nog verder uit door doelpunten van Ziyech, Tadic en Huntelaar. Uiteindelijk dus een ruime 5-0 overwinning voor Ajax tegen het zwakke Emmen, dat nauwelijks kansen kreeg en weinig balbezit had.

Al met al dus een mooie ervaring in het grootste stadion van Nederland. De wedstrijd werd makkelijk gewonnen en de sfeer was prima. De ruime overwinning zorgde ervoor dat we in tevredenheid weer naar huis gingen.

Tips

Rondom de Johan Cruijff Arena zijn veel parkeergelegenheden, zoals P+R Arena, parkeergarage Arena, P5 Villa Arena en dergelijke. In het stadion kan met een pinpas worden betaald.

Ajax – FC Emmen, 10 augustus 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 5 =

Schuiven naar boven