2019_10_29 Vitesse – de Graafschap

Voetbalwedstrijd Vitessede Graafschap

Een solide overwinning tegen een sympathieke tegenstander

Stadion

Op dinsdag 29 oktober 2019 vertrokken we rond 17:30 richting het Gelredome, om de bekerwedstrijd Vitesse – de Graafschap te zien. Van tevoren verwachtten we een overwinning van de thuisploeg, maar met de wedstrijd tegen ADO den Haag in het achterhoofd (0-2 nederlaag) waren we er niet helemaal gerust op.

Toen we in het stadion aankwamen, bestelden we wat te drinken en liepen naar onze zitplekken. Het viel ons meteen op dat het best rustig was een half uur voor de wedstrijd begon. Wellicht heeft dat te maken met het tijdstip en de dag. De steward in ons vak verwachte dat er ongeveer zo’n 8.000 toeschouwers aanwezig zouden zijn. Vlak voordat de wedstrijd begon, werd aangekondigd dat de Vitesse-arend Hertog te laat zou zijn vanwege de file. Toen de spelers echter het veld opliepen, vloog de vogel alsnog een rondje door het stadion.

Wedstrijd

De wedstrijd verliep voor Vitesse goed, want na drie minuten spelen scoorde Darfalou al het eerste doelpunt. Vitesse had de gehele wedstrijd een overwicht, wat na ongeveer zeventig minuten spelen tot de 2-0 van Dicko leidde. Uiteindelijk werd dat de eindstand en Vitesse is dus een ronde verder in de KNVB bekertoernooi.

De sfeer in het stadion was best goed, ondanks de redelijk lage opkomst in het stadion. Door de snelle voorsprong was de sfeer bij de thuissupporters goed. Ook de supporters van de Graafschap zorgden voor een goede sfeer, zoals we ook al eerder hebben ervaren bij een thuiswedstrijd van de Graafschap in de Vijverberg (zie: de Graafschap – Excelsior), Al met al waren we tevreden met de sfeer en de uitslag en liepen we na afloop ondanks de kou vrolijk terug naar ons auto.

Tips

Tickets zijn op de volgende site te bestellen: https://www.vitesse.nl/nl/tickets/nuindeverkoop Parkeren kan bij het stadion zelf door het bestellen van een parkeerticket of door in de omgeving van winkelcentrum Kronenburg te parkeren. Als je de auto bij Kronenburg parkeert is de loopafstand naar het stadion ongeveer 10 minuten. Met het OV is het stadion ook goed bereikbaar door vanaf Arnhem Centraal lijn 7 richting Rijkerswoerd of lijn 331 richting Nijmegen te nemen. In het stadion zelf kan je eten/drinken bestellen via een Gelredome wallet: https://gelredome.nl/nl/wallet 

2019_10_29 Vitesse – de Graafschap

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + 18 =

Schuiven naar boven